Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Açma Tarifi

Yumuşacık Açma Tarifi
0
238

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*1 5 su bardağı sıcak süt
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya veya kuru maya
*Ben 5 su bardağı un kullandım siz kulak memesi kıvamını alana kadar yavaş yavaş ekleyin

Üzeri için;


*1 yumurta sarısı
*Çörek otu

Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı
Sıcak sütün içine mayayı ve şekeri atarak iyice erimesini sağlıyoruz Unu yoğurma kabına alarak ortasını havuz şeklinde açarak ,sıvı yağı ,tuzu ve süt maya şeker karışımını içine dökerek yavaşça dıştan içe doğru yoğuruyoruz Yumuşak ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde kabınızın ağzına bir buzdolabı poşeti geçirin ve üzerine de örtü serin Bu şekilde hamurunuzu 11 5 saat kadar bekletin Hamurunuz iyice mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak istediğiniz şekli verin, üzerine yumurta sarısı çörek otu döktükten sonra bir 15 dakika daha bekletin Üstünü kapatın bir örtüyle ki üzerine bir şey düşmesin daha sonra önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Afiyet olsun, deneyip fotoğraflarını benimle paylaşırsanız sevinirim iyi günler dilerim
 
858,505Konular
982,782Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt