iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt (Klasik su bardağı)
*2 yumurta (Sarıları üstüne)
*2 yemek kaşığı kuru maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un ( 5 5 6 bardak)
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle ön mayalama işlemi için ılık sütü, mayayı ve toz şekeri yoğurma kabına alın ve karıştırın
*Üzerini streç folyoyla hava almayacak şekilde kapatıp, yaklaşık 10 dakika bekletin
*Tüm malzemeleri ve azar azar aldığı kadar unu ilave edip kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda yoğurun
*Üzerini streç folyoyla hava almayacak şekilde kapatın
*Temiz bir bezle tekrar üzerini örtüp yarım saat mayalandırın
*Mayalanan hamuru 20 bezeye bölün
*Her birinin üzerine 1 er çay kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı paylaştırın
*Hamuru elinizle tatlı tabağı büyüklüğünde açıp, tereyağını her yerine yayın
*Rulo şeklinde sarıp, diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın
*İlk sardığınız rulodan başlayarak, iki ruloyu elinizle uzatıp birbirine dolayın ve halka şeklinde birleştirin
*Tüm hamurlar bitene kadar işlemi tekrarlayın
*Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin
*45 dakika tepsi mayası için bekletin
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Genelde poğaça ve açmalarımın daha yumuşak olması için üzerini temiz bir bezle örterim Fakat bu açmalar o kadar yumuşak oluyorlar ki bu tarifimde hiç gerek duymuyorum Üzerini örtmeden ılımasını bekleyip afiyetle tüketiyoruz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*2 su bardağı ılık süt (Klasik su bardağı)
*2 yumurta (Sarıları üstüne)
*2 yemek kaşığı kuru maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un ( 5 5 6 bardak)
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle ön mayalama işlemi için ılık sütü, mayayı ve toz şekeri yoğurma kabına alın ve karıştırın
*Üzerini streç folyoyla hava almayacak şekilde kapatıp, yaklaşık 10 dakika bekletin
*Tüm malzemeleri ve azar azar aldığı kadar unu ilave edip kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda yoğurun
*Üzerini streç folyoyla hava almayacak şekilde kapatın
*Temiz bir bezle tekrar üzerini örtüp yarım saat mayalandırın
*Mayalanan hamuru 20 bezeye bölün
*Her birinin üzerine 1 er çay kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı paylaştırın
*Hamuru elinizle tatlı tabağı büyüklüğünde açıp, tereyağını her yerine yayın
*Rulo şeklinde sarıp, diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın
*İlk sardığınız rulodan başlayarak, iki ruloyu elinizle uzatıp birbirine dolayın ve halka şeklinde birleştirin
*Tüm hamurlar bitene kadar işlemi tekrarlayın
*Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin
*45 dakika tepsi mayası için bekletin
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Genelde poğaça ve açmalarımın daha yumuşak olması için üzerini temiz bir bezle örterim Fakat bu açmalar o kadar yumuşak oluyorlar ki bu tarifimde hiç gerek duymuyorum Üzerini örtmeden ılımasını bekleyip afiyetle tüketiyoruz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun