iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 adet yumurta (akları içine sarıları üzerine)
*1 su bardağı sıvı yağ
*Oda sıcaklığında yumuşak 100 gr kadar margarin
*89 su bardağı un (ekleme yapabilirsiniz)
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı
1
*Sütü ,suyu ,mayayı ,şekeri ,yumurtayı, sıvı yağı ve tuzu geniş derin bir kapta birbirine iyice geçecek şekilde karıştırıyoruz
*Unumuzu yavaş yavaş ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz
*Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak
*1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
*Mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz
*Bezelerin her birinin üzerine 1 çay kaşığı kadar oda sıcaklığında margarini koyuyoruz
*Bezeyi tezgaha alıp margarini üzerine yediriyoruz ve elimizle yavaş yavaş büyütüyoruz
*Tatlı tabağı büyüklüğünde elimizle açıyoruz
*Açmakta zorlanırsanız biraz daha margarin sürerek açabilirsiniz
*Arasına dilediğiniz malzemeyi sürebilirsiniz zeytin ezmesi, nutella veya haşhaş
*Arasına malzememizi sürdükten sonra rulo şeklinde sarıp çember halinde ucunu birleştiriyoruz
*Bu şekilde toplam 20 25 adet açmamız oluyor
*Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimizde de bi 20 dk kadar mayalandırdıktan sonra yumurta sarısını sürüp önceden ısınmış 200 derecelik fırına açmalarımızı koyuyoruz
*Açmaları fırına koyduktan sonra ısıyı 170 e indiriyoruz
*Üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
*Açmalarımızı fırından çıkardıktan sonra üzerlerini temiz bir bezle örtüyoruz ki daha da yumuşak olsunlar
*Afiyet olsun
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 adet yumurta (akları içine sarıları üzerine)
*1 su bardağı sıvı yağ
*Oda sıcaklığında yumuşak 100 gr kadar margarin
*89 su bardağı un (ekleme yapabilirsiniz)
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı
1
*Sütü ,suyu ,mayayı ,şekeri ,yumurtayı, sıvı yağı ve tuzu geniş derin bir kapta birbirine iyice geçecek şekilde karıştırıyoruz
*Unumuzu yavaş yavaş ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz
*Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak
*1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
*Mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz
*Bezelerin her birinin üzerine 1 çay kaşığı kadar oda sıcaklığında margarini koyuyoruz
*Bezeyi tezgaha alıp margarini üzerine yediriyoruz ve elimizle yavaş yavaş büyütüyoruz
*Tatlı tabağı büyüklüğünde elimizle açıyoruz
*Açmakta zorlanırsanız biraz daha margarin sürerek açabilirsiniz
*Arasına dilediğiniz malzemeyi sürebilirsiniz zeytin ezmesi, nutella veya haşhaş
*Arasına malzememizi sürdükten sonra rulo şeklinde sarıp çember halinde ucunu birleştiriyoruz
*Bu şekilde toplam 20 25 adet açmamız oluyor
*Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimizde de bi 20 dk kadar mayalandırdıktan sonra yumurta sarısını sürüp önceden ısınmış 200 derecelik fırına açmalarımızı koyuyoruz
*Açmaları fırına koyduktan sonra ısıyı 170 e indiriyoruz
*Üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
*Açmalarımızı fırından çıkardıktan sonra üzerlerini temiz bir bezle örtüyoruz ki daha da yumuşak olsunlar
*Afiyet olsun