iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak ılık süt
*1 paket yaş maya sütün içinde eritilecek
*4 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı zeytinyağ
*1 Yumurtanın beyazı ( sarısı üzerine sürülecek )
*Un ( En son azar azar koyuyoruz çünkü hamur çok hafif ele yapışacak kıvamda olmalı )
*
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı Öncelikle maya ılık sütte açılır Ardından tüm malzemeler karıştırılır ve güzelce yoğurulur Hamur hafif ele yapışacak kıvama gelince mayalanması için beklemeye alınır Ne kadar uzun süre bekletilir ve mayalanırsa o kadar yumuşak olacaktır açmanız
Hamur kulak memesinden yumuşak olmalı, ele hafif yapışmalı ki pufidikliği artsın açmanın Aynı zamanda hamur ne kadar çok bekler, mayalanırsa o kadar yumuşak olur açma
alandıktan sonra istediğiniz şekli vererek tepsiye dizebilirsiniz Yine tepside de 1520 dk kadar daha bekletirseniz açmanızın yumuşak olması sağlanacaktır
Son olarak fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürüyoruz
Not: Hamur aynı malzemelerle sadece şeker oranı 3 yemek kaşığına azaltılarak hazırlanırsa poğaça olarak da yapılabilir Poğaçanın içine dilediğiniz iç malzemeyi koyabilirsiniz Peynir, patates, kıyma vs
Pişirme;
170180 derece arasında 20 dk Pişirilecek
Afiyet olsun
*2 bardak ılık süt
*1 paket yaş maya sütün içinde eritilecek
*4 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı zeytinyağ
*1 Yumurtanın beyazı ( sarısı üzerine sürülecek )
*Un ( En son azar azar koyuyoruz çünkü hamur çok hafif ele yapışacak kıvamda olmalı )
*
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı Öncelikle maya ılık sütte açılır Ardından tüm malzemeler karıştırılır ve güzelce yoğurulur Hamur hafif ele yapışacak kıvama gelince mayalanması için beklemeye alınır Ne kadar uzun süre bekletilir ve mayalanırsa o kadar yumuşak olacaktır açmanız
Hamur kulak memesinden yumuşak olmalı, ele hafif yapışmalı ki pufidikliği artsın açmanın Aynı zamanda hamur ne kadar çok bekler, mayalanırsa o kadar yumuşak olur açma
alandıktan sonra istediğiniz şekli vererek tepsiye dizebilirsiniz Yine tepside de 1520 dk kadar daha bekletirseniz açmanızın yumuşak olması sağlanacaktır
Son olarak fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürüyoruz
Not: Hamur aynı malzemelerle sadece şeker oranı 3 yemek kaşığına azaltılarak hazırlanırsa poğaça olarak da yapılabilir Poğaçanın içine dilediğiniz iç malzemeyi koyabilirsiniz Peynir, patates, kıyma vs
Pişirme;
170180 derece arasında 20 dk Pişirilecek
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.