iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler
*( 200 ml ) 1 su bardağı ılık süt
*( 200 ml ) 1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 adet yumurta (1 tanesi üzerine)
*1 tatlı kaşağı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 5 yemek kaşığı maya
*Aldığı kadar un
Üzeri için
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı Ilık sütü ve suyu bir kaba alarak mayayı eritiyoruz
Şeker ve tuzu ilave ederek çırpıyoruz güzelce
Sıvı yağ yumurta ekleyerek unu kontrollü ekleyerek sert olmayacak bir hamur elde ediyoruz Hafif elimize yapışacak bir hamur olacak
1 saat dinlendirip yumurta büyüklüğünde bezelere ayırarak resimdeki gibi uzatıyoruz Elimizle 2 parça yaparak birbirine bağlıyoruz Hepsini aynı şekilde yaparak üzerine yumurta ve çörek otu serpiyoruz önceden ısıtılmış fırında 15 dakika bekletiyoruz Kabarması için daha sonra fırını çalıştırarak 20 dakika çok kızarmayacak şekilde pişiriyoruz Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ?
*( 200 ml ) 1 su bardağı ılık süt
*( 200 ml ) 1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 adet yumurta (1 tanesi üzerine)
*1 tatlı kaşağı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 5 yemek kaşığı maya
*Aldığı kadar un
Üzeri için
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı Ilık sütü ve suyu bir kaba alarak mayayı eritiyoruz
Şeker ve tuzu ilave ederek çırpıyoruz güzelce
Sıvı yağ yumurta ekleyerek unu kontrollü ekleyerek sert olmayacak bir hamur elde ediyoruz Hafif elimize yapışacak bir hamur olacak
1 saat dinlendirip yumurta büyüklüğünde bezelere ayırarak resimdeki gibi uzatıyoruz Elimizle 2 parça yaparak birbirine bağlıyoruz Hepsini aynı şekilde yaparak üzerine yumurta ve çörek otu serpiyoruz önceden ısıtılmış fırında 15 dakika bekletiyoruz Kabarması için daha sonra fırını çalıştırarak 20 dakika çok kızarmayacak şekilde pişiriyoruz Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ?