iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr un
*50 gr tereyağ
*1 paket kuru maya
*250 ml ılık su
*100 gr zeytinyağı
*3 Yemek kaşığı*şeker
*1 tatlı kaşığı*tuz
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı Öncelikle kaynar su ile ılık suyumuzu karıştırıyoruz (parmağımızı yakmayacak şekilde olacak) Suyumuzun içerisine maya ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz 10 dk bekliyoruz
Un, tuz, zeytinyağı ve tereyağını bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz Ardından mayalı suyumuzu ekleyip güzelce yoğuruyoz Pürüzsüz yumuşak yağlı bir hamur elde ediyoruz Kabımızın altına yaklaşık bir yemek kaşığı zeytinyağı sürüp hamurumuzu içine yerleştirip bir saat mayalanmaya bırakıyoruz
Mayalanan hamurdan 8 eşit parça bölüyoruz ve gösterildiği gibi şekil veriyoruz Tekrardan tepside bir saat bekletiyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz 180 derecede önceden ısıtılmış alt üst ayarda yaklaşık 15 dk pişiriyoruz Mis gibi yumuşacık açmalarımız hazıır
*
*
*500 gr un
*50 gr tereyağ
*1 paket kuru maya
*250 ml ılık su
*100 gr zeytinyağı
*3 Yemek kaşığı*şeker
*1 tatlı kaşığı*tuz
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı Öncelikle kaynar su ile ılık suyumuzu karıştırıyoruz (parmağımızı yakmayacak şekilde olacak) Suyumuzun içerisine maya ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz 10 dk bekliyoruz
Un, tuz, zeytinyağı ve tereyağını bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz Ardından mayalı suyumuzu ekleyip güzelce yoğuruyoz Pürüzsüz yumuşak yağlı bir hamur elde ediyoruz Kabımızın altına yaklaşık bir yemek kaşığı zeytinyağı sürüp hamurumuzu içine yerleştirip bir saat mayalanmaya bırakıyoruz
Mayalanan hamurdan 8 eşit parça bölüyoruz ve gösterildiği gibi şekil veriyoruz Tekrardan tepside bir saat bekletiyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz 180 derecede önceden ısıtılmış alt üst ayarda yaklaşık 15 dk pişiriyoruz Mis gibi yumuşacık açmalarımız hazıır
*
*