iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Ay Çekirdekli Tavada Lavaş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 Kg Tam Buğday Unu Kullandım 22 Adet Ekmek Elde Ettim
*1 Su Bardağı Yoğurt
*Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
*4 Tepeleme Yemek Kaşığı Ayçekirdeği
*1 Tepeleme Yemek Kaşığı Çörekotu
*1 Yemek Kaşığı Tuz
*1 Tatlı Kaşığı Toz Maya Instant Maya
*Yeterli Miktarda Ilık Su
*Ekmeği Açmak İçin Bir Miktar Zeytinyağı
Yumuşacık Ay Çekirdekli Tavada Lavaş Ekmeği Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar ?
Sizlerle benim yaptığım usülde lavaş ekmeği tarifi paylaşacağım ben tam buğday unu tercih ediyorum siz isterseniz tam buğday dilerseniz beyaz un tercih edin karar sizin Gerçekten şahane yumuşacık nefis bir ekmek oluyor ?????? Buyurun Yapımına ??????????
Öncelikle bir kabın içinde su ılıtalım
Ardından unumuzu bir yoğurma kabına alalım üzerine 1 yemek kaşığı (çörekotu siyah susam)
Tuz ve 4 yemek kaşığı ayçekirdeği ni yoğurdu ve zeytinyağını ilave edip kaşıkla karıştıralım
Şimdi bir kaseye mayamızı alalım, üzerine bir miktar ılık su ilave edip karıştıralım, çok dikkat edelim suyumuz sıcak olmasın ılık su olsun aksi halde sıcak su mayamızı öldürür hamurumuz kabarmaz
Mayamız iyice eriyip köpürünce unumuzun üzerine dökelim Yavaş yavaş ılık su ilavesiyle hamurumuzu yoğuralım, yumuşak kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim
Arkadaşlar maalesef ben kullandığım suyun miktarını ölçmedim siz yavaş yavaş kontrollü ekleyin
Hamurumuzu iyice yoğurup üzerini örtüp mayası gelene kadar dinlendirelim
Ardından dinlenen hamurdan mandalina büyülüğünde bezeler koparıp yuvarlayalım isterseniz bir tepsiye veya temiz bir mutfak bezinin üstüne dizelim Ben bir büyük tepsiye un serpiştirip içine dizdim Şimdi aşınmamış yanmaz yapışmaz teflon veya döküm tavamızın altını yakalım orta ateşte ısıtalım
Şimdi bir kaseye zeytinyağı alalım bir tahta veya bir yuvarlak çay tepsisinin içine veya temiz herhangi bir zeminin üzerine örneğin tezgah yemek tepsisi vs ben yuvarlak bir çay tepsisinin içinde açtım, zeminine hafif zeytinyağı sürelim Elimizi zeytinyağına bulayıp açalım Ben yaklaşık servis tabağı büyüklüğünde açtım ,siz hangi boyda isterseniz açabilirsiniz Tercih sizin daha küçük yapabilirsiniz örneğin pasta tabağı boyutunda da açılabilir daha kolay olur
Arkadaşlar eminim çoğunuz bu alternatifleri biliyorsunuzdur ‘ da ben mutfağa yeni başlayan sevgili genç kızlarımız ?? gelin kızlarımız için ayrıntılı anlatmayı tercih ediyorum*??
Ardından açtığımız ekmeği yağsız tavamıza alıp pişirelim altı pembeleşip pişince spatula yardımıyla çevirip öteki yüzünü pişirelim Nefis ekmeğimiz hazır hamurumuz bitene kadar bu şekilde yapalım
Arkadaşlar emin olun bu ekmeği yaparken çok eğlenip zevkle yapacaksınız hiç yorucu olmuyor ve çabucak pişiyor
Hem lezzetli hem sağlıklı hemde kolay yapılabilen oklava veya merdane gerektirmeyen bir işlem ??????
Deneyecek arkadaşlara afiyet sağlık olsun sevgiyle kalın mutlu kalın*??????
Not; Arkadaşlar eğer takıldığınız bir şey olursa sorabilirsiniz seve seve cevapların şimdiden kolay gelsin sevgiler*???
*1 Kg Tam Buğday Unu Kullandım 22 Adet Ekmek Elde Ettim
*1 Su Bardağı Yoğurt
*Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
*4 Tepeleme Yemek Kaşığı Ayçekirdeği
*1 Tepeleme Yemek Kaşığı Çörekotu
*1 Yemek Kaşığı Tuz
*1 Tatlı Kaşığı Toz Maya Instant Maya
*Yeterli Miktarda Ilık Su
*Ekmeği Açmak İçin Bir Miktar Zeytinyağı
Yumuşacık Ay Çekirdekli Tavada Lavaş Ekmeği Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar ?
Sizlerle benim yaptığım usülde lavaş ekmeği tarifi paylaşacağım ben tam buğday unu tercih ediyorum siz isterseniz tam buğday dilerseniz beyaz un tercih edin karar sizin Gerçekten şahane yumuşacık nefis bir ekmek oluyor ?????? Buyurun Yapımına ??????????
Öncelikle bir kabın içinde su ılıtalım
Ardından unumuzu bir yoğurma kabına alalım üzerine 1 yemek kaşığı (çörekotu siyah susam)
Tuz ve 4 yemek kaşığı ayçekirdeği ni yoğurdu ve zeytinyağını ilave edip kaşıkla karıştıralım
Şimdi bir kaseye mayamızı alalım, üzerine bir miktar ılık su ilave edip karıştıralım, çok dikkat edelim suyumuz sıcak olmasın ılık su olsun aksi halde sıcak su mayamızı öldürür hamurumuz kabarmaz
Mayamız iyice eriyip köpürünce unumuzun üzerine dökelim Yavaş yavaş ılık su ilavesiyle hamurumuzu yoğuralım, yumuşak kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim
Arkadaşlar maalesef ben kullandığım suyun miktarını ölçmedim siz yavaş yavaş kontrollü ekleyin
Hamurumuzu iyice yoğurup üzerini örtüp mayası gelene kadar dinlendirelim
Ardından dinlenen hamurdan mandalina büyülüğünde bezeler koparıp yuvarlayalım isterseniz bir tepsiye veya temiz bir mutfak bezinin üstüne dizelim Ben bir büyük tepsiye un serpiştirip içine dizdim Şimdi aşınmamış yanmaz yapışmaz teflon veya döküm tavamızın altını yakalım orta ateşte ısıtalım
Şimdi bir kaseye zeytinyağı alalım bir tahta veya bir yuvarlak çay tepsisinin içine veya temiz herhangi bir zeminin üzerine örneğin tezgah yemek tepsisi vs ben yuvarlak bir çay tepsisinin içinde açtım, zeminine hafif zeytinyağı sürelim Elimizi zeytinyağına bulayıp açalım Ben yaklaşık servis tabağı büyüklüğünde açtım ,siz hangi boyda isterseniz açabilirsiniz Tercih sizin daha küçük yapabilirsiniz örneğin pasta tabağı boyutunda da açılabilir daha kolay olur
Arkadaşlar eminim çoğunuz bu alternatifleri biliyorsunuzdur ‘ da ben mutfağa yeni başlayan sevgili genç kızlarımız ?? gelin kızlarımız için ayrıntılı anlatmayı tercih ediyorum*??
Ardından açtığımız ekmeği yağsız tavamıza alıp pişirelim altı pembeleşip pişince spatula yardımıyla çevirip öteki yüzünü pişirelim Nefis ekmeğimiz hazır hamurumuz bitene kadar bu şekilde yapalım
Arkadaşlar emin olun bu ekmeği yaparken çok eğlenip zevkle yapacaksınız hiç yorucu olmuyor ve çabucak pişiyor
Hem lezzetli hem sağlıklı hemde kolay yapılabilen oklava veya merdane gerektirmeyen bir işlem ??????
Deneyecek arkadaşlara afiyet sağlık olsun sevgiyle kalın mutlu kalın*??????
Not; Arkadaşlar eğer takıldığınız bir şey olursa sorabilirsiniz seve seve cevapların şimdiden kolay gelsin sevgiler*???