iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Az Malzemeli Poğaça (Mayalı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 paket yaş maya
*12 (yarım) çorba kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*Zeyin veya peynir isteğe bağlı
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam veya çörekotu
Yumuşacık Az Malzemeli Poğaça (Mayalı) Tarifi Yapılışı Harika kabaran, yumuşacık, tadı nefis bir poğaça tarifi vereceğim sık sık yapabileceğiniz malzemesi az ve lezzeti şahane asla pişman olmayacağınız bir tarif ??
1
*Elimizi yakmayacak sıcaklıkta soğuk su ve sütü yoğurma kabımıza alıyoruz
*Maya ve bir çay kaşığı şekeri de ekleyip maya eriyene kadar elimizle karıştırıyoruz
*Maya karıştıktan sonra içerisine sıvı yağ ve tuzu ekliyoruz daha sonra kontrollü bir şekilde azar azar unumuzu ekliyoruz
*Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz
*Hamurumuz toparlandıktan sonra yoğurma kabımızı temiz bir bez ile sarıp 40 dk dinlenmeye bırakıyoruz
*40 dakika sonra kocaman kabarmış bir hamur ile karşılaşacağız
*Ben poğaçalarımı zeytinli yaptım hamurdan göz kararı parçalar koparıp ortasına zeytin koydum ve yuvarlayıp yağlı kağıt koyduğum fırın tepsime dizdim
*Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serptikten sonra soğuk fırına koyuyoruz
*180 derecede yarım saat kadar üzerleri kızarana kadar pişiyoruz
*Yumuşacık poğaçalarımız hazır afiyet olsun ?
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 paket yaş maya
*12 (yarım) çorba kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*Zeyin veya peynir isteğe bağlı
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam veya çörekotu
Yumuşacık Az Malzemeli Poğaça (Mayalı) Tarifi Yapılışı Harika kabaran, yumuşacık, tadı nefis bir poğaça tarifi vereceğim sık sık yapabileceğiniz malzemesi az ve lezzeti şahane asla pişman olmayacağınız bir tarif ??
1
*Elimizi yakmayacak sıcaklıkta soğuk su ve sütü yoğurma kabımıza alıyoruz
*Maya ve bir çay kaşığı şekeri de ekleyip maya eriyene kadar elimizle karıştırıyoruz
*Maya karıştıktan sonra içerisine sıvı yağ ve tuzu ekliyoruz daha sonra kontrollü bir şekilde azar azar unumuzu ekliyoruz
*Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz
*Hamurumuz toparlandıktan sonra yoğurma kabımızı temiz bir bez ile sarıp 40 dk dinlenmeye bırakıyoruz
*40 dakika sonra kocaman kabarmış bir hamur ile karşılaşacağız
*Ben poğaçalarımı zeytinli yaptım hamurdan göz kararı parçalar koparıp ortasına zeytin koydum ve yuvarlayıp yağlı kağıt koyduğum fırın tepsime dizdim
*Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serptikten sonra soğuk fırına koyuyoruz
*180 derecede yarım saat kadar üzerleri kızarana kadar pişiyoruz
*Yumuşacık poğaçalarımız hazır afiyet olsun ?