iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Bayatlamayan Açma Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık su
*1 çorba kaşığı kuru maya(küçük paket)
*1 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*Un
İç Malzeme:
*Tereyağ
*Zeytin ezmesi
*Böreklik peynir ve kasar karışımı
Üzeri İçin:
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu
Yumuşacık Bayatlamayan Açma Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına kuru maya şeker ve ılık suyu koyup karıştıralım Sonra içerisine diğer sıvı malzemeleri ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuralım, yumuşak bir hamur elde edelim (yaklaşık 78 bardak un alıyor) Hamurun üzerini bir bezle kapatıp yarım saat mayalandıralım
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıip elimizde inceltelim biraz oval olsun İçerisine istediğiniz iç harcından(ben birazını peynirli birazını zeytin ezmeli yaptım) ve tereyağından küçük bir parça koyun sonra uzunlamasına yuvarlayın düğüm yapar gibi iki ucunu birbirinin içinden geçirin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin Yada istediğiniz gibi şekil de verebilirsiniz
Üzerine yumurtanın sarısından sürüp çörek otunu da serptikten sonra 180 derece fırında 30 dk kadar pişiriyoruz
*2 su bardağı ılık su
*1 çorba kaşığı kuru maya(küçük paket)
*1 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*Un
İç Malzeme:
*Tereyağ
*Zeytin ezmesi
*Böreklik peynir ve kasar karışımı
Üzeri İçin:
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu
Yumuşacık Bayatlamayan Açma Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına kuru maya şeker ve ılık suyu koyup karıştıralım Sonra içerisine diğer sıvı malzemeleri ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuralım, yumuşak bir hamur elde edelim (yaklaşık 78 bardak un alıyor) Hamurun üzerini bir bezle kapatıp yarım saat mayalandıralım
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıip elimizde inceltelim biraz oval olsun İçerisine istediğiniz iç harcından(ben birazını peynirli birazını zeytin ezmeli yaptım) ve tereyağından küçük bir parça koyun sonra uzunlamasına yuvarlayın düğüm yapar gibi iki ucunu birbirinin içinden geçirin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin Yada istediğiniz gibi şekil de verebilirsiniz
Üzerine yumurtanın sarısından sürüp çörek otunu da serptikten sonra 180 derece fırında 30 dk kadar pişiriyoruz