Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yumuşacık Bayatlamayan Açma

Yumuşacık Bayatlamayan Açma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yumuşacık Bayatlamayan Açma Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı ılık su
*1 çorba kaşığı kuru maya(küçük paket)
*1 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*Un

İç Malzeme:


*Tereyağ
*Zeytin ezmesi
*Böreklik peynir ve kasar karışımı

Üzeri İçin:


*1 yumurta sarısı
*Çörek otu

Yumuşacık Bayatlamayan Açma Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına kuru maya şeker ve ılık suyu koyup karıştıralım Sonra içerisine diğer sıvı malzemeleri ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuralım, yumuşak bir hamur elde edelim (yaklaşık 78 bardak un alıyor) Hamurun üzerini bir bezle kapatıp yarım saat mayalandıralım
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıip elimizde inceltelim biraz oval olsun İçerisine istediğiniz iç harcından(ben birazını peynirli birazını zeytin ezmeli yaptım) ve tereyağından küçük bir parça koyun sonra uzunlamasına yuvarlayın düğüm yapar gibi iki ucunu birbirinin içinden geçirin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin Yada istediğiniz gibi şekil de verebilirsiniz
Üzerine yumurtanın sarısından sürüp çörek otunu da serptikten sonra 180 derece fırında 30 dk kadar pişiriyoruz
 
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt