iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Bazlama (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
*1 yemek kaşığı instant kuru maya
*1 yemek kaşığı pekmez
*2 su bardağı ılık su
*45 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
Yumuşacık Bazlama (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar tek kelimeyle nefis oluyor çokta güzel kabarıyor denemenizi tavsiye ederim
1
*Bir yemek kaşığı kuru mayayı ve bir yemek kaşığı pekmezi kaseye alıyoruz
*Üzerine bir su bardağı ılık su döküp mayayı karıştırıp güzelce erimesini sağlıyoruz
*Derin bir kaba 4 su bardağı unu alıp üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpiyoruz
*Unun ortasını açıp havuz oluşturup üzerine erittiğimiz mayayı döküyoruz
*Yanımızda bir su bardağı ılık su bulundurup yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz
*1 su bardağı kadar daha un ilave ettim
*Yoğururken hamur elinize yapışmayacak kıvama gelince un ve su eklemeyi bırakabilirsiniz
*Üzerini örtüyle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
*Portakaldan biraz daha ufak parçalar koparıp, hafif un serpiştirip ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde açıyoruz
*İşlem sonunda açmış olduğumuz hamurlarımızın üzerine tekrar bir örtü sererek yarım saatte bu şekilde mayalandırıyoruz
*Yağsız teflon tavayı orta ateşte kızdırıp bazlamaları önlü arkalı pişiriyoruz (sürekli cevirmemeye dikkat edin kabarmaz yoksa)
*Hafif soğuduktan sonra buzluğa kaldırıp istediğiniz zaman buzluktan çıkarıp buzu tamamen çözülünce ısıtıp yeni yapılmış gibi tüketebilirsiniz )
@burcununsunumlarii instagram sayfamada davetlisiniz )
*1 yemek kaşığı instant kuru maya
*1 yemek kaşığı pekmez
*2 su bardağı ılık su
*45 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
Yumuşacık Bazlama (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar tek kelimeyle nefis oluyor çokta güzel kabarıyor denemenizi tavsiye ederim
1
*Bir yemek kaşığı kuru mayayı ve bir yemek kaşığı pekmezi kaseye alıyoruz
*Üzerine bir su bardağı ılık su döküp mayayı karıştırıp güzelce erimesini sağlıyoruz
*Derin bir kaba 4 su bardağı unu alıp üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpiyoruz
*Unun ortasını açıp havuz oluşturup üzerine erittiğimiz mayayı döküyoruz
*Yanımızda bir su bardağı ılık su bulundurup yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz
*1 su bardağı kadar daha un ilave ettim
*Yoğururken hamur elinize yapışmayacak kıvama gelince un ve su eklemeyi bırakabilirsiniz
*Üzerini örtüyle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
*Portakaldan biraz daha ufak parçalar koparıp, hafif un serpiştirip ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde açıyoruz
*İşlem sonunda açmış olduğumuz hamurlarımızın üzerine tekrar bir örtü sererek yarım saatte bu şekilde mayalandırıyoruz
*Yağsız teflon tavayı orta ateşte kızdırıp bazlamaları önlü arkalı pişiriyoruz (sürekli cevirmemeye dikkat edin kabarmaz yoksa)
*Hafif soğuduktan sonra buzluğa kaldırıp istediğiniz zaman buzluktan çıkarıp buzu tamamen çözülünce ısıtıp yeni yapılmış gibi tüketebilirsiniz )
@burcununsunumlarii instagram sayfamada davetlisiniz )