iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Bebe Bisküvisi Tarifi İçin Malzemeler
*3 çay bardağı tam buğday unu
*Yarım çay bardağı yulaf ezmesi
*1 çay bardağı pirinç unu
*1 yemek kaşığı irmik
*1 çay kaşığı tarçın
*1 tatlı kaşığı karbonat
*Yarım şeftali püresi
*2 yumurta sarısı
*2 tatlı kaşığı zeytinyağı
*5 tane gün kurusu kayısı
*1 tane kuru incir
Yumuşacık Bebe Bisküvisi Tarifi Yapılışı Bebek bisküvileri bildiğiniz gibi evde yapıldığında oldukça sert oluyor ve ezilmesi de zor oluyor, pütürlü kalıyor Ama bu tarif yumuşacık, kolay ezilen, elde ufalanabilen bir tarif Hem içinde ne olduğunu biliyoruz hem katkı maddesi yok hem de anne elinden olması nedeniyle her zaman tercih ediyorum Yapımı da kolay, kokusu mis, şeker yok, meyvelerin şekeriyle tatlanmış, mis gibi tarçın kokuyor Öyle ki eşimin Zeynep sevmezse biz yeriz diyerek talip olduğu kurabiye, tabi Zeynep de severek yiyor neyse ki, gelelim hazırlanışına Un, yulaf ezmesi, pirinç unu, irmik, tarçın ve karbonat bir kasede iyice karıştırılır Daha sonra yumurta, şeftali püresi ve zeytinyağı eklenir İncir ve gün kurusu ocakta az su ile haşlanıp blenderde püre yapılarak karışıma eklenir Pekmez koymuyorum çünkü pişince kanserojen bir madde ortaya çıkıyor, onun yerine gün kurusu ve üzüm de kaynatılabilir Tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar yoğurulur ve şekil verilir 150 derecede 20 dakika pişirilir Yağlı kağıt kullanmıyorsanız tepsiyi yağlamayın, tam buğday ununu çok az tepsiye serpin ve üzerine bisküvilerini dizin, yapışmıyor ve yağlanmıyor Şekil tercihi size kalmış, ben 23 bisküvi yerine her seferinde 1 tane kullanacağım boyda yaptım
*3 çay bardağı tam buğday unu
*Yarım çay bardağı yulaf ezmesi
*1 çay bardağı pirinç unu
*1 yemek kaşığı irmik
*1 çay kaşığı tarçın
*1 tatlı kaşığı karbonat
*Yarım şeftali püresi
*2 yumurta sarısı
*2 tatlı kaşığı zeytinyağı
*5 tane gün kurusu kayısı
*1 tane kuru incir
Yumuşacık Bebe Bisküvisi Tarifi Yapılışı Bebek bisküvileri bildiğiniz gibi evde yapıldığında oldukça sert oluyor ve ezilmesi de zor oluyor, pütürlü kalıyor Ama bu tarif yumuşacık, kolay ezilen, elde ufalanabilen bir tarif Hem içinde ne olduğunu biliyoruz hem katkı maddesi yok hem de anne elinden olması nedeniyle her zaman tercih ediyorum Yapımı da kolay, kokusu mis, şeker yok, meyvelerin şekeriyle tatlanmış, mis gibi tarçın kokuyor Öyle ki eşimin Zeynep sevmezse biz yeriz diyerek talip olduğu kurabiye, tabi Zeynep de severek yiyor neyse ki, gelelim hazırlanışına Un, yulaf ezmesi, pirinç unu, irmik, tarçın ve karbonat bir kasede iyice karıştırılır Daha sonra yumurta, şeftali püresi ve zeytinyağı eklenir İncir ve gün kurusu ocakta az su ile haşlanıp blenderde püre yapılarak karışıma eklenir Pekmez koymuyorum çünkü pişince kanserojen bir madde ortaya çıkıyor, onun yerine gün kurusu ve üzüm de kaynatılabilir Tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar yoğurulur ve şekil verilir 150 derecede 20 dakika pişirilir Yağlı kağıt kullanmıyorsanız tepsiyi yağlamayın, tam buğday ununu çok az tepsiye serpin ve üzerine bisküvilerini dizin, yapışmıyor ve yağlanmıyor Şekil tercihi size kalmış, ben 23 bisküvi yerine her seferinde 1 tane kullanacağım boyda yaptım
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.