iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Bebek Kurabiyesi (Tam ölçüleriyle +8 Ay) Tarifi İçin Malzemeler Kıvam ve tat için;
*4 tepeleme yemek kaşığı kuru meyve püresi(gün kurusu, kuru incir, kuru üzüm, hurma)
*5 ceviz içi(dövülmüş)
*1 elma(kabuğu soyulup cam rendede rendelenmiş)
*1 yerli muz(ezilmiş)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı tahin
*1 köy yumurtası sarısı
*1 tepeleme yemek kaşığı buğday ruşeymi
Yağlar;
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı ev yapımı tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
Unlar;
*2 tepeleme yemek kaşığı organik tam buğday irmiği
*1 tepeleme yemek kaşığı organik yulaf unu
*1 tepeleme yemek kaşığı organik tam pirinç unu(dilerseniz sadece 2 yk pirinç unu veya sadece 2 yk yulaf unu da olur)
*8 tepeleme yemek kaşığı organik tam buğday unu
*7 tepeleme yemek kaşığı organik tam çavdar unu(dilerseniz sadece 15 yemek kaşığı tam
*buğday unu da olur)
Kabarması için;
*1 çay kaşığı karbonat + birkaç damla limon
Yumuşacık Bebek Kurabiyesi (Tam ölçüleriyle +8 Ay) Tarifi Yapılışı Öncelikle belirteyim bu tarifle yumuşacık neredeyse kek kıvamında bir kurabiye elde ediyoruz Kuru meyve püresi, ceviz içi, elma, muz, tahin, yoğurt, yumurta sarısı, buğday ruşeymi ve yağlar bir kapta güzelce karıştırılır Üzerine unlar eklenir Yoğurmadan önce unların üzerine karbonat eklenip 12 damla limon damlatılarak kabartılır Daha sonra hamurumuz yoğurulur Bu işlem sonunda hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz Son aşamada el az az suyla ıslatılarak hamur toparlanır Kurabiye hamurumuz hazır Daha sonra bir kaseye su koyulup el ıslatarak kurabiyeye şekil verilir Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir 180 derece fırında 18 dakika biraz kabarıp üzeri hafif kızarana kadar pişirilir(fırından fırına değişebilir) Mis gibi sağlıklı, katkısız kurabiyemiz hazır Bu ölçülerle 41 adet kurabiye oldu Bu kurabiyeyi bebeğinizin mamaları için güvenle kullanabileceğiniz gibi minik parmaklarıyla kendisi yemesi için bebeğinize de sunabilirsiniz Afiyet olsun miniklere
*4 tepeleme yemek kaşığı kuru meyve püresi(gün kurusu, kuru incir, kuru üzüm, hurma)
*5 ceviz içi(dövülmüş)
*1 elma(kabuğu soyulup cam rendede rendelenmiş)
*1 yerli muz(ezilmiş)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı tahin
*1 köy yumurtası sarısı
*1 tepeleme yemek kaşığı buğday ruşeymi
Yağlar;
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı ev yapımı tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
Unlar;
*2 tepeleme yemek kaşığı organik tam buğday irmiği
*1 tepeleme yemek kaşığı organik yulaf unu
*1 tepeleme yemek kaşığı organik tam pirinç unu(dilerseniz sadece 2 yk pirinç unu veya sadece 2 yk yulaf unu da olur)
*8 tepeleme yemek kaşığı organik tam buğday unu
*7 tepeleme yemek kaşığı organik tam çavdar unu(dilerseniz sadece 15 yemek kaşığı tam
*buğday unu da olur)
Kabarması için;
*1 çay kaşığı karbonat + birkaç damla limon
Yumuşacık Bebek Kurabiyesi (Tam ölçüleriyle +8 Ay) Tarifi Yapılışı Öncelikle belirteyim bu tarifle yumuşacık neredeyse kek kıvamında bir kurabiye elde ediyoruz Kuru meyve püresi, ceviz içi, elma, muz, tahin, yoğurt, yumurta sarısı, buğday ruşeymi ve yağlar bir kapta güzelce karıştırılır Üzerine unlar eklenir Yoğurmadan önce unların üzerine karbonat eklenip 12 damla limon damlatılarak kabartılır Daha sonra hamurumuz yoğurulur Bu işlem sonunda hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz Son aşamada el az az suyla ıslatılarak hamur toparlanır Kurabiye hamurumuz hazır Daha sonra bir kaseye su koyulup el ıslatarak kurabiyeye şekil verilir Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir 180 derece fırında 18 dakika biraz kabarıp üzeri hafif kızarana kadar pişirilir(fırından fırına değişebilir) Mis gibi sağlıklı, katkısız kurabiyemiz hazır Bu ölçülerle 41 adet kurabiye oldu Bu kurabiyeyi bebeğinizin mamaları için güvenle kullanabileceğiniz gibi minik parmaklarıyla kendisi yemesi için bebeğinize de sunabilirsiniz Afiyet olsun miniklere