iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Cepli Sandviç Poğaça (Kaçmaz Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
1 5 su bardağı ılık su 1 5 su bardağı ılık süt 1 5 tatlı kaşığı kuru maya 1 5 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un(yumuşak hamur olacak 3 bardaktan sonrası azar azar ilave edin) Arası için;
Sıvı yağ Yüzüne;
1 yumurta sarısı Çörekotu Sandviçin ceplerini doldurmak için; 2 domates 2 salatalık, biber, zeytin, marul, kasar dilimleri, edirne peynir dilimleri istediğiniz malzeme Yumuşacık Cepli Sandviç Poğaça (Kaçmaz Tarif) Tarifi Yapılışı
Bu yumuşacık doyurucu olan poğaçaları mutlaka denemenizi öneriyorum favori tarifiniz olacak çocukların okulda vazgeçilmezi olacak tariflerden deneyimlere kolay gelsin
Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım sonra azar azar unu ilave edip yumuşak hamur yoğuralım ağzını kapatıp 1 saat mayalandırmaya bırakalım
Mayalanan hamurdan 18, 19 tane bezeler yapıp merdane ile pasta tabağı büyüklüğünden biraz küçük açalım üzerini sıvı yağ ile yağlayıp ikiye katlayın “D şeklinde olacak İkiye kutladığımız bezeye tekrar yağ sürüp tekrar katlıyoruz Yağlı kağıt serili tepsiye dizip yüzüne yumurta sarısı sürüp 15 dk tepside mayalandırıp 170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz Pişip çıktıktan sonra tepsini üzerine örtü örtüp 10 dk dinlendiriyoruz soğuyunca sandaviçin ceplerini istediğimiz malzeme ile dolduruyoruz afiyet olsun
1 5 su bardağı ılık su 1 5 su bardağı ılık süt 1 5 tatlı kaşığı kuru maya 1 5 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un(yumuşak hamur olacak 3 bardaktan sonrası azar azar ilave edin) Arası için;
Sıvı yağ Yüzüne;
1 yumurta sarısı Çörekotu Sandviçin ceplerini doldurmak için; 2 domates 2 salatalık, biber, zeytin, marul, kasar dilimleri, edirne peynir dilimleri istediğiniz malzeme Yumuşacık Cepli Sandviç Poğaça (Kaçmaz Tarif) Tarifi Yapılışı
Bu yumuşacık doyurucu olan poğaçaları mutlaka denemenizi öneriyorum favori tarifiniz olacak çocukların okulda vazgeçilmezi olacak tariflerden deneyimlere kolay gelsin
Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım sonra azar azar unu ilave edip yumuşak hamur yoğuralım ağzını kapatıp 1 saat mayalandırmaya bırakalım
Mayalanan hamurdan 18, 19 tane bezeler yapıp merdane ile pasta tabağı büyüklüğünden biraz küçük açalım üzerini sıvı yağ ile yağlayıp ikiye katlayın “D şeklinde olacak İkiye kutladığımız bezeye tekrar yağ sürüp tekrar katlıyoruz Yağlı kağıt serili tepsiye dizip yüzüne yumurta sarısı sürüp 15 dk tepside mayalandırıp 170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz Pişip çıktıktan sonra tepsini üzerine örtü örtüp 10 dk dinlendiriyoruz soğuyunca sandaviçin ceplerini istediğimiz malzeme ile dolduruyoruz afiyet olsun