iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Çikolatalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*4 yemek kaşığı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*50 gr margarin ya da tereyağ (3 buçuk yemek kaşığı)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kuru maya
*6 5 su bardağı un (una göre değişebilir yumuşak hamur olmalı)
*Kahvaltılık çikolata
Yumuşacık Çikolatalı Poğaça Tarifi Yapılışı Sütü, şekeri, mayayı yoğurma kabına alın mayanın erimesini bekleyin 5 dakika yeterli oluyor Diğer malzemeleri ekleyin margarini (tereyağını) elinizle iyice ezin Unu azar azar yoğurarak ekleyin yumuşak elinize yapışmayacak hamur elde edin üzerine kapatın yarım saat dinlensin Ben yağlanmış tezgahta hamuru elimle açıp küçük parçalar koparıp biraz yuvarlak biraz uzunlamasına yapıp ortasına çikolataları koyup şeklini verdim yağlanmış tepsiye dizdim 180 derece fırında 20 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirdim afiyet olsun
*1 5 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*4 yemek kaşığı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*50 gr margarin ya da tereyağ (3 buçuk yemek kaşığı)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kuru maya
*6 5 su bardağı un (una göre değişebilir yumuşak hamur olmalı)
*Kahvaltılık çikolata
Yumuşacık Çikolatalı Poğaça Tarifi Yapılışı Sütü, şekeri, mayayı yoğurma kabına alın mayanın erimesini bekleyin 5 dakika yeterli oluyor Diğer malzemeleri ekleyin margarini (tereyağını) elinizle iyice ezin Unu azar azar yoğurarak ekleyin yumuşak elinize yapışmayacak hamur elde edin üzerine kapatın yarım saat dinlensin Ben yağlanmış tezgahta hamuru elimle açıp küçük parçalar koparıp biraz yuvarlak biraz uzunlamasına yapıp ortasına çikolataları koyup şeklini verdim yağlanmış tepsiye dizdim 180 derece fırında 20 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirdim afiyet olsun