iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Elmalı Turtam Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram margarin
*1 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak ele yapışmayan)
İçi İçin;
*3 orta boy elma
*1 çay bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
Yumuşacık Elmalı Turtam Tarifi Yapılışı
Mrblar
Öncelikle elmamızı rendeleyip tavaya koyalım Şeker ve tarçını da ekleyip ocağa alalım Suyunu çekene kadar suyunu çektikten sonra soğumaya bırakalım Ve margarini hamuru yapacağımız kaba koyalım sonra yumurtayı koyalım ve yoğurdu da koyup yoğuralım Biraz ardından unumuzu azar azar ekleyip yoğurmaya devam edelim Tabi kabartma tozu ve vanilyayı da unutmayalım Hamurumuz yumuşak bir kıvam alınca 4’e veya 5’e bölüp tahta üzerinde merdane ile açalım ve 8 küçük parçaya bölüp arasına hazırladığımız içi koyalım 180 derece önceden ısıtılmış fırına koyalım üstü hafif pembeleşince çıkartalım Üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim
Servise Hazır Afiyet Olsun
*250 gram margarin
*1 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak ele yapışmayan)
İçi İçin;
*3 orta boy elma
*1 çay bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
Yumuşacık Elmalı Turtam Tarifi Yapılışı
Mrblar
Öncelikle elmamızı rendeleyip tavaya koyalım Şeker ve tarçını da ekleyip ocağa alalım Suyunu çekene kadar suyunu çektikten sonra soğumaya bırakalım Ve margarini hamuru yapacağımız kaba koyalım sonra yumurtayı koyalım ve yoğurdu da koyup yoğuralım Biraz ardından unumuzu azar azar ekleyip yoğurmaya devam edelim Tabi kabartma tozu ve vanilyayı da unutmayalım Hamurumuz yumuşak bir kıvam alınca 4’e veya 5’e bölüp tahta üzerinde merdane ile açalım ve 8 küçük parçaya bölüp arasına hazırladığımız içi koyalım 180 derece önceden ısıtılmış fırına koyalım üstü hafif pembeleşince çıkartalım Üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim
Servise Hazır Afiyet Olsun