iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek Şerbeti İçin:
2 klasik su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su Muhallebisi İçin:
1 litre süt, 3 yemek kaşığı tepeleme un, 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta, 1 klasik çay bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin, 1 paket vanilya (5 gr) Üzeri İçin:
1 poşet krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, Hindistan cevizi Üzerinin Sosu İçin:
3 yemek kaşığı karamelize edilen şekerden, 4 yemek kaşığı krema, 1 tatlı kaşığı tereyağı Yapılışı
Etimekleri tek sıra büyük dikdörtgen borcama dizelim
Şerbeti için; 2 su bardağı şekeri derin bir tencerede yakmadan kahverengi renk alana kadar sürekli kaşıkla karıştırarak karamelize edelim
3 yemek kaşığı karamelize ettiğimiz şekerden başka bir tavaya ayıralım Bu ayırdığımız karamelize şekeri üzerini süslemek için kullanacağız
Tenceredeki karamelize şekerinin üzerine 2 su bardağı suyu ilave edelim
Ocakta toz şeker eriyene kadar pişirelim
Suyu ilave ettiğimizde şeker katılaşacaktır Kaynamaya başladıktan sonra da eriyecektir
Hazırladığımız şerbeti kaşıkla etimeklerin her yerini ıslatacak şekilde döküp soğumaya bırakalım
Muhallebisi için; sütü, toz şekeri, unu ve nişastayı derin bir tencerede sürekli karıştırarak orta ateşte pişirelim
Kaynamaya başladıktan sonra 12 dakika kaynatıp ocaktan alalım
Üzerine vanilyayı ve tereyağını ilave edip karıştıralım
Mikserle 12 dakika muhallebiyi çırpalım
Soğuyan şerbetli etimeklerin üzerine eşit miktarda yayıp soğumaya bırakalım
Üzeri için; bir kaba toz krem şantiyi ve sütü koyup koyulaşana kadar çırpalım
Hazırladığımız krem şantiyi iyice soğuyan muhallebinin üzerine eşit şekilde yayalım
Muhallebinin üzerine hindistan cevizi serpelim
Ayırdığımız 3 yemek kaşığı karamelize şekeri ocağa alıp eritelim
Üzerine sıvı kremayı ve tereyağı ilave edip şeker eriyene kadar pişirelim
Ilık hale gelince etimek tatlımızın üzerine gezdirelim
Yumuşacık Etimek Tatlımızı buzdolabında 23 saat dinlendirip servis yapın
1 paket tuzsuz etimek Şerbeti İçin:
2 klasik su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su Muhallebisi İçin:
1 litre süt, 3 yemek kaşığı tepeleme un, 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta, 1 klasik çay bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin, 1 paket vanilya (5 gr) Üzeri İçin:
1 poşet krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, Hindistan cevizi Üzerinin Sosu İçin:
3 yemek kaşığı karamelize edilen şekerden, 4 yemek kaşığı krema, 1 tatlı kaşığı tereyağı Yapılışı
Etimekleri tek sıra büyük dikdörtgen borcama dizelim
Şerbeti için; 2 su bardağı şekeri derin bir tencerede yakmadan kahverengi renk alana kadar sürekli kaşıkla karıştırarak karamelize edelim
3 yemek kaşığı karamelize ettiğimiz şekerden başka bir tavaya ayıralım Bu ayırdığımız karamelize şekeri üzerini süslemek için kullanacağız
Tenceredeki karamelize şekerinin üzerine 2 su bardağı suyu ilave edelim
Ocakta toz şeker eriyene kadar pişirelim
Suyu ilave ettiğimizde şeker katılaşacaktır Kaynamaya başladıktan sonra da eriyecektir
Hazırladığımız şerbeti kaşıkla etimeklerin her yerini ıslatacak şekilde döküp soğumaya bırakalım
Muhallebisi için; sütü, toz şekeri, unu ve nişastayı derin bir tencerede sürekli karıştırarak orta ateşte pişirelim
Kaynamaya başladıktan sonra 12 dakika kaynatıp ocaktan alalım
Üzerine vanilyayı ve tereyağını ilave edip karıştıralım
Mikserle 12 dakika muhallebiyi çırpalım
Soğuyan şerbetli etimeklerin üzerine eşit miktarda yayıp soğumaya bırakalım
Üzeri için; bir kaba toz krem şantiyi ve sütü koyup koyulaşana kadar çırpalım
Hazırladığımız krem şantiyi iyice soğuyan muhallebinin üzerine eşit şekilde yayalım
Muhallebinin üzerine hindistan cevizi serpelim
Ayırdığımız 3 yemek kaşığı karamelize şekeri ocağa alıp eritelim
Üzerine sıvı kremayı ve tereyağı ilave edip şeker eriyene kadar pişirelim
Ilık hale gelince etimek tatlımızın üzerine gezdirelim
Yumuşacık Etimek Tatlımızı buzdolabında 23 saat dinlendirip servis yapın