Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Ev Ekmeği (Beyaz Un)

Yumuşacık Ev Ekmeği (Beyaz Un)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Yumuşacık Ev Ekmeği (Beyaz Un) Tarifi İçin Malzemeler

*1*adet*yaş maya
*1 kaşık bal
*1 kaşık sirke
*125 ml ılık süt
*1 yemek kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*200 ml ılık su
*600 gram un

Yumuşacık Ev Ekmeği (Beyaz Un) Tarifi Yapılışı Maya, bal, sirke ılık süte iyice eritilir ve 10 dakika bekletilir Un bir leğene elenir ve ortasına bir havuz açılır Mayalı süt havuza akıtılır ve kenarlardan unla karıştırılır Yine 10 dakika bekletelim ve sonra sudan hariç diğer malzemeleri de ilave edip güzelce yoğuralım Suyumuzu az az ilave edelim ve yumuşak, esnek bir hamur elde edene kadar yoğuralım Bu işlem ne kadar uzun olursa, o kadar yumuşak ve kabarık bir ekmek elde ediyoruz Hamurumuzu bir top haline getirelim, üstünü kapatıp 30 dakika sıcak bir ortamda bekletelim Sonra yine biraz yoğuralım ve istediğimiz gibi şekillendirelim Ben yuvarlak yaptım, bunun için yuvarlak bir ekmek sepetinin içine temiz bir bez serelim ve üstüne un serpelim Hamurumuzu içine yerleştirelim, üstünü kapatıp yine 30 dakika bekletelim Fırını ısıtalım ekmeğimizi dikkatlice tepsiye alalım üstüne bıçakla kesik atalım ve un serpelim Fırın tabanına bir kase su koyalım ve tepsiyi fırına sürelim 200 derecede 3045 dakika pişirelim Kürdan testi yapıp piştiyse telin üstüne alıp, üstü kapalı soğumaya bırakalım Afiyet olsun
Not:Çok güzel ve yumuşak bir ekmek oldu Tost ekmeğini seviyorsanız eminim bu ekmeği de beğenirsiniz Çünkü bana tost ekmeğini andırıyor )

858,496Konular
982,171Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt