iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Hamurla Pizza Tarifi İçin Malzemeler Benim verdiğim ölçüler bi tepsi için arkadaşlar ben bi ölçü fazla yaptım dondurucuya attım okul beslenmesine katıyorum
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*Yarım paket yaş maya
*4 küp şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*5 su bardağına yakın un
Üzeri için;
*Yarım kangal sucuk
*1 paket sosis
*1 yeşil biber
*1 kırmızı biber
*1 domates
*Yarım kase yeşil zeytin
*İsteğe bağlı ölçüsü bir paket kaşar peynir
Hamura sürmek için;
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı ketçap
Yumuşacık Hamurla Pizza Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle sütü ve yarım bardak suyu tencerede ılıtalım el yakmayacak sıcaklıkta olması gerekir ,bu nokta çok önemli çok sıcak olursa mayayı keser
*Sütü ısıttıktan sonra maya ve şekeri içinde eritip 3 bardak unun üzerine dökelim
*Ardından yavaş yavaş kalan unu ilave edelim ve az biraz ele yapışan hamur elde edelim,* çok un verilirse hamur çok kuru olur ekmek gibi yanı
*Ve hamuru güzelce örtüp en az iki saat dinlenmeli
*Hamur dinlenmesi çok önemli dikkat edelim bu noktaya
*Hamur dinlenirken malzemelerini doğrayalım resimlerinde gördüğünüz gibi
*Ve kaşarı da rendeleyip tüm malzemeler hazırsa
*Ardından tepsini margarin ile yağlayıp tabanına galeta unu serpelim, bu hamuru yapışmamasını sağlayacak hamuru elde yada merdane yardımı ile açalım
*Yapışkan olduğu için zorlar biraz ama pişince harika bir hamur oluyor
*Hamuru açtıktan sonra tepesiye serip üzerine salçalı ve ketçaplı sosu sürelim
*Ardında üzerine çok az kaşar serpelim, bu kaşarda malzemelerin yapışmasını sağlayacak amaç bu
*Ve sonra domates ardından zeytin de dizelim, sucuğu dizmeden el yakan bir sıcak sudan geçirelim,* bu işlem sucukların fırında kurumamasını sağlıyor
*Ve sucukları da dizelim
*Üstüne sosisleri ,biberleri, dizelim 160 derecede pişirelim
*Piştikten sonra en son kalan tüm kaşarı serpip tekrar fırına atıp kaşarı eritelim
*Afiyet olsun
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*Yarım paket yaş maya
*4 küp şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*5 su bardağına yakın un
Üzeri için;
*Yarım kangal sucuk
*1 paket sosis
*1 yeşil biber
*1 kırmızı biber
*1 domates
*Yarım kase yeşil zeytin
*İsteğe bağlı ölçüsü bir paket kaşar peynir
Hamura sürmek için;
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı ketçap
Yumuşacık Hamurla Pizza Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle sütü ve yarım bardak suyu tencerede ılıtalım el yakmayacak sıcaklıkta olması gerekir ,bu nokta çok önemli çok sıcak olursa mayayı keser
*Sütü ısıttıktan sonra maya ve şekeri içinde eritip 3 bardak unun üzerine dökelim
*Ardından yavaş yavaş kalan unu ilave edelim ve az biraz ele yapışan hamur elde edelim,* çok un verilirse hamur çok kuru olur ekmek gibi yanı
*Ve hamuru güzelce örtüp en az iki saat dinlenmeli
*Hamur dinlenmesi çok önemli dikkat edelim bu noktaya
*Hamur dinlenirken malzemelerini doğrayalım resimlerinde gördüğünüz gibi
*Ve kaşarı da rendeleyip tüm malzemeler hazırsa
*Ardından tepsini margarin ile yağlayıp tabanına galeta unu serpelim, bu hamuru yapışmamasını sağlayacak hamuru elde yada merdane yardımı ile açalım
*Yapışkan olduğu için zorlar biraz ama pişince harika bir hamur oluyor
*Hamuru açtıktan sonra tepesiye serip üzerine salçalı ve ketçaplı sosu sürelim
*Ardında üzerine çok az kaşar serpelim, bu kaşarda malzemelerin yapışmasını sağlayacak amaç bu
*Ve sonra domates ardından zeytin de dizelim, sucuğu dizmeden el yakan bir sıcak sudan geçirelim,* bu işlem sucukların fırında kurumamasını sağlıyor
*Ve sucukları da dizelim
*Üstüne sosisleri ,biberleri, dizelim 160 derecede pişirelim
*Piştikten sonra en son kalan tüm kaşarı serpip tekrar fırına atıp kaşarı eritelim
*Afiyet olsun