iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*4 yemek kaşığı şeker
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta(sarısı üstüne)
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
*1 su bardağı haşhaş ezmesi
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Yumuşacık Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
1
*Süt ve su ılık olacak içine şeker ve mayayı da katıp karıştırın
*Diğer malzemeleri de katıp yumuşak bir hamur yoğurun ve üstünü iyice kapatıp sıcak bir yerde 1 saat mayalandırın
*Haşhaş ezmesiyle sıvı yağı da bir kapta karıştırın
*Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparın elinizle çok az açın arasına haşhaşlı karışımdan sürün
*Rulo şeklinde sarın ve bıçakla* rulonun ortasından kesin
*İç kısmı gözükecek şekilde iki parçayı birleştirip saç örgüsü gibi sarın ve uçlarını birleştirin
*Tüm hamuru aynı şekilde yapıp* üzerine yumurta sarısı sürün ve 190C de pişirin
*Bu ölçülerden yaklaşık 20 adet çıkıyor
*Gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz Hem görüntüsü hem de tadı muhteşem oluyor ???
Püf Noktaları:
*Hamur çok sert olmayacak oldukca yumusak yogurun
*Acarken çok büyük acmayın rulo yaparken hamur zaten uzuyor Çok ince olursa kuruyabilir
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*4 yemek kaşığı şeker
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta(sarısı üstüne)
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
*1 su bardağı haşhaş ezmesi
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Yumuşacık Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
1
*Süt ve su ılık olacak içine şeker ve mayayı da katıp karıştırın
*Diğer malzemeleri de katıp yumuşak bir hamur yoğurun ve üstünü iyice kapatıp sıcak bir yerde 1 saat mayalandırın
*Haşhaş ezmesiyle sıvı yağı da bir kapta karıştırın
*Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparın elinizle çok az açın arasına haşhaşlı karışımdan sürün
*Rulo şeklinde sarın ve bıçakla* rulonun ortasından kesin
*İç kısmı gözükecek şekilde iki parçayı birleştirip saç örgüsü gibi sarın ve uçlarını birleştirin
*Tüm hamuru aynı şekilde yapıp* üzerine yumurta sarısı sürün ve 190C de pişirin
*Bu ölçülerden yaklaşık 20 adet çıkıyor
*Gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz Hem görüntüsü hem de tadı muhteşem oluyor ???
Püf Noktaları:
*Hamur çok sert olmayacak oldukca yumusak yogurun
*Acarken çok büyük acmayın rulo yaparken hamur zaten uzuyor Çok ince olursa kuruyabilir