iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Ispanaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*25 gr yaş maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 su bardağı ilik su
*Aldığı kadar un
İçi için;
*250 gr ıspanak
*1 adet kuru soğan
*1 adet kırmızı soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay bardağı beyaz peynir
*0 5 çay bardağı kaşar peynir rendesi
*Tuz, karabiber
Üzeri için;
*1 yumurta
*Susam
Yumuşacık Ispanaklı Poğaça Tarifi Yapılışı Hamurumuz için, derin bir kaba, mayayı şekeri ve ilik suyu alıp karıştıralım Yumurtayı, sıvıyağı ve tuzu ilave edip tekrar karıştırıp, unu yavaş yavaş ekleyerekten hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğurup, 1 saat dinlendirelim İçi için ince kıydığımız soğanları iki *yemek kaşığı sıvı yağda kavurup, yıkayıp ince kıydığımız ıspanakları da ilave edip, saldığı suyu geri çekene kadar kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakalım Soğuyan ıspanağın içine peynirleri ve baharatları ekleyip karıştırıp hazır edelim Dinlenen hamurumuzdan büyük parçalar alıp,merdane ile açıp,bardak ağzı ile kesip,içine harcımızdan koyup diğer hamurumuzun üzerine delikler yapıp,üzerine kapatıp bardak ağzı ile kesip, fırın tepsimize dizelim(istediğiniz şekli verebilirsiniz)Yarım saat dinlendirip,üzerine yumurta sürüp ,susam serpip önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında 1520 dakika pişirelim Afiyet olsun
*25 gr yaş maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 su bardağı ilik su
*Aldığı kadar un
İçi için;
*250 gr ıspanak
*1 adet kuru soğan
*1 adet kırmızı soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay bardağı beyaz peynir
*0 5 çay bardağı kaşar peynir rendesi
*Tuz, karabiber
Üzeri için;
*1 yumurta
*Susam
Yumuşacık Ispanaklı Poğaça Tarifi Yapılışı Hamurumuz için, derin bir kaba, mayayı şekeri ve ilik suyu alıp karıştıralım Yumurtayı, sıvıyağı ve tuzu ilave edip tekrar karıştırıp, unu yavaş yavaş ekleyerekten hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğurup, 1 saat dinlendirelim İçi için ince kıydığımız soğanları iki *yemek kaşığı sıvı yağda kavurup, yıkayıp ince kıydığımız ıspanakları da ilave edip, saldığı suyu geri çekene kadar kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakalım Soğuyan ıspanağın içine peynirleri ve baharatları ekleyip karıştırıp hazır edelim Dinlenen hamurumuzdan büyük parçalar alıp,merdane ile açıp,bardak ağzı ile kesip,içine harcımızdan koyup diğer hamurumuzun üzerine delikler yapıp,üzerine kapatıp bardak ağzı ile kesip, fırın tepsimize dizelim(istediğiniz şekli verebilirsiniz)Yarım saat dinlendirip,üzerine yumurta sürüp ,susam serpip önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında 1520 dakika pişirelim Afiyet olsun