iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Kaşık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Ön mayalama;
*Yarım su bardağı ılık su
*1 paket kuru maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tahta kaşık dolu un
Devamı;
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin
*Yarım su bardağı ılık su
*1 yumurta (1 yumurta akı) (Sarısı üstüne)
*1 tatlı kaşığı tuz
*4 su bardağı un
Yumuşacık Kaşık Poğaça Tarifi Yapılışı İlk önce ön mayalama yapılır Tüm malzemeler kaba alınır 10 dakika kadar üstü mayalanınca Diğer bölüme devamı kısmına geçiyoruz Tüm malzeler konur En son un konur yavaş yavaş tabi tahta kaşık ile karıştırlır Hamur çok yumuşak bir hamur olacak ele yapışacak şekilde 30 dakika mayalanmaya bırakılır Tezgaha un serpilir ve kabımızda ki hamur çıkarılır Un yardımıyla bezeler yapılır ve yağlanmış fırın tepsisine konur 200 derede yaklaşık 1520 dakika sonra hazır Yumuşacık bit poğaça ısrarla deneyinnn??
*Yarım su bardağı ılık su
*1 paket kuru maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tahta kaşık dolu un
Devamı;
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin
*Yarım su bardağı ılık su
*1 yumurta (1 yumurta akı) (Sarısı üstüne)
*1 tatlı kaşığı tuz
*4 su bardağı un
Yumuşacık Kaşık Poğaça Tarifi Yapılışı İlk önce ön mayalama yapılır Tüm malzemeler kaba alınır 10 dakika kadar üstü mayalanınca Diğer bölüme devamı kısmına geçiyoruz Tüm malzeler konur En son un konur yavaş yavaş tabi tahta kaşık ile karıştırlır Hamur çok yumuşak bir hamur olacak ele yapışacak şekilde 30 dakika mayalanmaya bırakılır Tezgaha un serpilir ve kabımızda ki hamur çıkarılır Un yardımıyla bezeler yapılır ve yağlanmış fırın tepsisine konur 200 derede yaklaşık 1520 dakika sonra hazır Yumuşacık bit poğaça ısrarla deneyinnn??