iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Kolay Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzeri için)
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağı
*5, 56 su bardağı un
*1 paket instant maya (10 gr)
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı toz şeker
İçi için;
*1 küçük tabak çökelek (az tuzlu ve az yağlı) (Bulabilirseniz Elbistan tulum peyniri dahada lezzet verir )
*1 tutam maydanoz
Üzeri İçin;
*Susam
*1 yumurta sarısı
Yumuşacık Kolay Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı Kahvaltıya, taze demlenmiş çayın yanına, misafir ikramlarına kolay ve çok lezzetli puf puf kabaran bir poğaça tarifi
Bizim evde sürekli bulunur Hatta yapıp buzluğa atar, çatkapı misafirlerimize ikram ederiz
Buyrun efendim bu lezzetli peynirli poğaçamızın tarifi işte şöyledir
İlk olarak bir kaba ılık suyu, toz şekeri ve mayayı koyup iyice karıştıralım
Üzerine yumurta akını, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ilave edip karıştıralım
Sonra azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım
Hamurun üzerini streç ile kapatıp ılık bir ortamda 40 dakika mayalandıralım
Bu esnada küçük küçük doğradığımız maydanozu çökeleğe ekleyelim
Mayalanmış hamurumuzu cevizden biraz büyük parçalara bölelim ve hamuru açarak içine iç harcını ekleyip kapatalım
Tariften 15 adet poğaça çıkmaktadır
Poğaçaları isteğe bağlı yağlı kağıt üstüne veya iyice yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ve 10 dakika mayalanması için bekleyelim
Ardından üstüne yumurta sürüp çatalla çizelim ve susamı serpelim
200 derecelik fırında, fırın kapağını kesinlikle açmadan 2025 dakika üstleri iyice kızarana kadar bekleyelim
NOT: Bütün mayalanmış hamurlarla ne kadar az oynarsak ve ne kadar ilave un değdirmeden yaparsak o kadar kabarık hamurlar elde ederiz
Yumuşacık poğaçalarımız servise hazırdır
Afiyet Olsun
*1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzeri için)
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağı
*5, 56 su bardağı un
*1 paket instant maya (10 gr)
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı toz şeker
İçi için;
*1 küçük tabak çökelek (az tuzlu ve az yağlı) (Bulabilirseniz Elbistan tulum peyniri dahada lezzet verir )
*1 tutam maydanoz
Üzeri İçin;
*Susam
*1 yumurta sarısı
Yumuşacık Kolay Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı Kahvaltıya, taze demlenmiş çayın yanına, misafir ikramlarına kolay ve çok lezzetli puf puf kabaran bir poğaça tarifi
Bizim evde sürekli bulunur Hatta yapıp buzluğa atar, çatkapı misafirlerimize ikram ederiz
Buyrun efendim bu lezzetli peynirli poğaçamızın tarifi işte şöyledir
İlk olarak bir kaba ılık suyu, toz şekeri ve mayayı koyup iyice karıştıralım
Üzerine yumurta akını, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ilave edip karıştıralım
Sonra azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım
Hamurun üzerini streç ile kapatıp ılık bir ortamda 40 dakika mayalandıralım
Bu esnada küçük küçük doğradığımız maydanozu çökeleğe ekleyelim
Mayalanmış hamurumuzu cevizden biraz büyük parçalara bölelim ve hamuru açarak içine iç harcını ekleyip kapatalım
Tariften 15 adet poğaça çıkmaktadır
Poğaçaları isteğe bağlı yağlı kağıt üstüne veya iyice yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ve 10 dakika mayalanması için bekleyelim
Ardından üstüne yumurta sürüp çatalla çizelim ve susamı serpelim
200 derecelik fırında, fırın kapağını kesinlikle açmadan 2025 dakika üstleri iyice kızarana kadar bekleyelim
NOT: Bütün mayalanmış hamurlarla ne kadar az oynarsak ve ne kadar ilave un değdirmeden yaparsak o kadar kabarık hamurlar elde ederiz
Yumuşacık poğaçalarımız servise hazırdır
Afiyet Olsun