iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Lezzetli Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 tatlı kaşığı toz şeker
*2 adet yumurta (Akı içine sarısı dışına)
*Aldığı kadar un
İç harcı için:
*23 adet orta boy haşlanmış patates
*1 küçük soğan
*3 kaşık sıvı yağ
*1 kaşık salça
*1 tutam maydanoz
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
Yumuşacık Lezzetli Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzun un hariç diğer malzemelerini uygun bi kaba koyup karışıtırıyoruz Mayamızı bu sıvı karışımda eritip unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz Üzerini kapatıp yarım saat kadar mayalanması için sarıyoruz
O mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım
Haşlanmış patateslerimizi ezip püre haline getirelim Soğanımızı minik minik doğrayıp sıvı yağında kavuralım Salçamızı ekleyip onuda kavuralım Ocağın altını kapatalım püre patateslerimizi ekleyelim Kimyon, karabiber, tuz ve ince kıyılmış maydanozlarımızıda ekleyip iyice karıştıralım
Mayalanan hamurumuzu alalım Kabarmış olan hamurumuzu biraz yoğurup söndürelim Mandalina büyükluğünde parçalar koparıp içine patates harcımızdan koyup kapatalım İstediğiniz şekli verebilirsiniz Yağlanmış tepsimize dizelim Üzerine yumurta sarılarını sürelim Haşhaş, çörekotu, susam hangisini dilerseniz serpebilirsiniz Tepsimizin üzerini kapatıp yarım saat daha bu şekilde mayalanmasını sağlayalım
Fırınımızı 180 °C ısıtıp poğacalarımızı fırına verelim Yaklaşık 20 25 dk içerisinde pişecektir Sıcak olarak servis edin Afiyet olsunn
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 tatlı kaşığı toz şeker
*2 adet yumurta (Akı içine sarısı dışına)
*Aldığı kadar un
İç harcı için:
*23 adet orta boy haşlanmış patates
*1 küçük soğan
*3 kaşık sıvı yağ
*1 kaşık salça
*1 tutam maydanoz
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
Yumuşacık Lezzetli Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzun un hariç diğer malzemelerini uygun bi kaba koyup karışıtırıyoruz Mayamızı bu sıvı karışımda eritip unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz Üzerini kapatıp yarım saat kadar mayalanması için sarıyoruz
O mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım
Haşlanmış patateslerimizi ezip püre haline getirelim Soğanımızı minik minik doğrayıp sıvı yağında kavuralım Salçamızı ekleyip onuda kavuralım Ocağın altını kapatalım püre patateslerimizi ekleyelim Kimyon, karabiber, tuz ve ince kıyılmış maydanozlarımızıda ekleyip iyice karıştıralım
Mayalanan hamurumuzu alalım Kabarmış olan hamurumuzu biraz yoğurup söndürelim Mandalina büyükluğünde parçalar koparıp içine patates harcımızdan koyup kapatalım İstediğiniz şekli verebilirsiniz Yağlanmış tepsimize dizelim Üzerine yumurta sarılarını sürelim Haşhaş, çörekotu, susam hangisini dilerseniz serpebilirsiniz Tepsimizin üzerini kapatıp yarım saat daha bu şekilde mayalanmasını sağlayalım
Fırınımızı 180 °C ısıtıp poğacalarımızı fırına verelim Yaklaşık 20 25 dk içerisinde pişecektir Sıcak olarak servis edin Afiyet olsunn