iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 adet limonunun suyu veya kabukları (Beyaz kısmı alınmayacak) Tercihen; Yeşil misket limonu kullanılmalıdır 4 adet yumurta 1, 5 su bardağı şeker 1 çimdik tuz 1 paket kutu krema 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya – 1, 5 paket kabartma tozu 1 su bardağı buğday nişastası 2 su bardağı elenmiş un İsteğe bağlı;
34 damla yeşil gıda boyası
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 45dk
Yumuşacık Limonlu Kek Tarifi Yapılışı
Missler gibi YUMUŞACIK LİMONLU KEK tarifim geldi Söz verdiğim gibi bugün Karşınızdalar
Hemen başlayalım;
Yumurtalar, şeker ve 1 çimdik tuz; 5 dakika kadar yumurtanın rengi açılana dek çırpılır Limon kabuklarımız 1 yemek kaşığı kadar extra şekerle ovulup; beyaz kısmı alınmayarak suyuyla beraber karışıma ilave edilir Sırasıyla; bir kutu krema ve sıvı yağıda eklenir İyice karıştırılmış karışımımıza; elenmiş un, nişasta, vanilya ve kabartma tozu da katılıp mixerin en düşük devrinde 12 çırpılır (Tüm malzemeler oda ısısında olmalıdır) Önceden ısıtılmış 180° fırında kontrollüfansız 45 dakika kadar pişirilir Kürdan testini geçen kekimiz; ılındıktan sonra dilimlenip servise hazır hale gelir
Misket limonu kabukları yeşil rengi desteklemektedir Daha yoğun bir renk için; 23 damla organik gıda boyası takviyesi de yapılabilir Afiyet olsun
2 adet limonunun suyu veya kabukları (Beyaz kısmı alınmayacak) Tercihen; Yeşil misket limonu kullanılmalıdır 4 adet yumurta 1, 5 su bardağı şeker 1 çimdik tuz 1 paket kutu krema 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya – 1, 5 paket kabartma tozu 1 su bardağı buğday nişastası 2 su bardağı elenmiş un İsteğe bağlı;
34 damla yeşil gıda boyası
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 45dk
Yumuşacık Limonlu Kek Tarifi Yapılışı
Missler gibi YUMUŞACIK LİMONLU KEK tarifim geldi Söz verdiğim gibi bugün Karşınızdalar
Hemen başlayalım;
Yumurtalar, şeker ve 1 çimdik tuz; 5 dakika kadar yumurtanın rengi açılana dek çırpılır Limon kabuklarımız 1 yemek kaşığı kadar extra şekerle ovulup; beyaz kısmı alınmayarak suyuyla beraber karışıma ilave edilir Sırasıyla; bir kutu krema ve sıvı yağıda eklenir İyice karıştırılmış karışımımıza; elenmiş un, nişasta, vanilya ve kabartma tozu da katılıp mixerin en düşük devrinde 12 çırpılır (Tüm malzemeler oda ısısında olmalıdır) Önceden ısıtılmış 180° fırında kontrollüfansız 45 dakika kadar pişirilir Kürdan testini geçen kekimiz; ılındıktan sonra dilimlenip servise hazır hale gelir
Misket limonu kabukları yeşil rengi desteklemektedir Daha yoğun bir renk için; 23 damla organik gıda boyası takviyesi de yapılabilir Afiyet olsun