iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (445 su bardağı kadar)
Üzeri için;
*Tereyağı veya kahvaltılık kase yağ
Yumuşacık Mini Bazlama Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar? hafta sonu kahvaltısına çok yakışan yumuşacık bazlama tarifi vereceğim isterseniz akşamdan yapıp sabah kahvaltısına ısıtabilirsiniz Yeni yapılmış gibi yumuşacık olur veya dondurucuya da atabilirsiniz Yine istediğiniz zaman çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz Her iki türlü de yumuşaklığından ve tadından hiç bir şey kaybetmeyip tazecik kalıyor
????
Yoğurma kabına önce 3 bardak unu, toz mayayı, tuzu ve şekeri alıp karıştırın Ortasını havuz gibi açıp ılık sütü, ılık suyu ve sıvı yağı ekleyin Kenarlardan un alarak ve üzerine tekrar gerektiği kadar un ilavesi yaparak iyice yoğurun Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun Yoğurulan hamurun üzerini kapatıp temiz bir bezle sarın 3040 dk mayalanmasını bekleyin Mayalanan hamurun gazını almak için bir kaç kez daha yoğurun Hamuru ikiye ya da üçe bölüp her bir bezeyi çok kalın olmayacak şekilde düz bir zeminde merdane ile açın (Un serpmenize gerek yok ) Su bardağının ağzı ile kesip yuvarlak şekiller çıkartın Kesilen hamurları yağsız teflon tavada orta ateşte arkalı önlü pişirin Son olarak bazlamaların üzerine tereyağı sürüp servis edebilirsiniz Denerseniz çok beğeneceksiniz
NOT: Bazlamalarınızı yüksek ateşte değil orta ateşte pişirmeye dikkat edin
AFİYET OLSUN ?
*2 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (445 su bardağı kadar)
Üzeri için;
*Tereyağı veya kahvaltılık kase yağ
Yumuşacık Mini Bazlama Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar? hafta sonu kahvaltısına çok yakışan yumuşacık bazlama tarifi vereceğim isterseniz akşamdan yapıp sabah kahvaltısına ısıtabilirsiniz Yeni yapılmış gibi yumuşacık olur veya dondurucuya da atabilirsiniz Yine istediğiniz zaman çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz Her iki türlü de yumuşaklığından ve tadından hiç bir şey kaybetmeyip tazecik kalıyor
????
Yoğurma kabına önce 3 bardak unu, toz mayayı, tuzu ve şekeri alıp karıştırın Ortasını havuz gibi açıp ılık sütü, ılık suyu ve sıvı yağı ekleyin Kenarlardan un alarak ve üzerine tekrar gerektiği kadar un ilavesi yaparak iyice yoğurun Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun Yoğurulan hamurun üzerini kapatıp temiz bir bezle sarın 3040 dk mayalanmasını bekleyin Mayalanan hamurun gazını almak için bir kaç kez daha yoğurun Hamuru ikiye ya da üçe bölüp her bir bezeyi çok kalın olmayacak şekilde düz bir zeminde merdane ile açın (Un serpmenize gerek yok ) Su bardağının ağzı ile kesip yuvarlak şekiller çıkartın Kesilen hamurları yağsız teflon tavada orta ateşte arkalı önlü pişirin Son olarak bazlamaların üzerine tereyağı sürüp servis edebilirsiniz Denerseniz çok beğeneceksiniz
NOT: Bazlamalarınızı yüksek ateşte değil orta ateşte pişirmeye dikkat edin
AFİYET OLSUN ?