iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Pastane Açması (Yüzde Yüz Yumuşak Ve Tel Tel) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı sıcağa yakın süt
*1 su bardağı ılık su
*2 paket instant kuru maya
*2 tepeleme yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta ( sarıları üzerine sürülecek)
*1 tepeleme çorba kaşığı tuz
*6 su bardağı un
Yumuşacık Pastane Açması (Yüzde Yüz Yumuşak Ve Tel Tel) Tarifi Yapılışı Evde arada sırada sabah erkenden uyanıp yaptığım en güzel tarifimden biri çok beğeniliyor hiç kalmıyor yiyen bir tane daha yiyor çok kabarıyor ve yumuşacık tel tel oluyor, pastaneden alınmış gibi oluyor
Çayla çok güzel gidiyor ,siz isterseniz içine sürülebilir çikolata veya rendelenmiş kaşar peynir yada zeytin ekleyip te yapabilirsiniz ,çok güzel oluyor ben bu ölçüler ile 12 adet açma elde etim siz ister malzemeleri yarı yarısına indirip te yapabilirsiniz Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ???
1
*Ocağın üzerinde sütümüzü ısıtalım, yoğurma kabımızın içine mayayı ,şekeri ,sütü ,suyu ve tuzumuzu ekleyelim
*Üzerini hava almayacak şekilde kapatalım 5 dk bekleyelim ve diğer malzemeleri ekleyelim
*İyice yoğuralım ve üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım ve son 10 dk mayalanması bitmeye az kaldığında fırını 190° derecede açalım
*Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım ve ikiye ayıralım
*Elimizle şerit gibi uzatıp bir birlerine burgu olacak şekilde saralım ,yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim
*30 dk tepsi mayalanmasına bırakıp önceden 190 °derecede ki ısıttığımız fırına gönderelim
*25 dk kontrolü şekilde pişirelim ve açmalarımız hazır afiyet olsun eminim çok beğeneceksiniz ??
*
*1 su bardağı sıcağa yakın süt
*1 su bardağı ılık su
*2 paket instant kuru maya
*2 tepeleme yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta ( sarıları üzerine sürülecek)
*1 tepeleme çorba kaşığı tuz
*6 su bardağı un
Yumuşacık Pastane Açması (Yüzde Yüz Yumuşak Ve Tel Tel) Tarifi Yapılışı Evde arada sırada sabah erkenden uyanıp yaptığım en güzel tarifimden biri çok beğeniliyor hiç kalmıyor yiyen bir tane daha yiyor çok kabarıyor ve yumuşacık tel tel oluyor, pastaneden alınmış gibi oluyor
Çayla çok güzel gidiyor ,siz isterseniz içine sürülebilir çikolata veya rendelenmiş kaşar peynir yada zeytin ekleyip te yapabilirsiniz ,çok güzel oluyor ben bu ölçüler ile 12 adet açma elde etim siz ister malzemeleri yarı yarısına indirip te yapabilirsiniz Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ???
1
*Ocağın üzerinde sütümüzü ısıtalım, yoğurma kabımızın içine mayayı ,şekeri ,sütü ,suyu ve tuzumuzu ekleyelim
*Üzerini hava almayacak şekilde kapatalım 5 dk bekleyelim ve diğer malzemeleri ekleyelim
*İyice yoğuralım ve üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım ve son 10 dk mayalanması bitmeye az kaldığında fırını 190° derecede açalım
*Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım ve ikiye ayıralım
*Elimizle şerit gibi uzatıp bir birlerine burgu olacak şekilde saralım ,yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim
*30 dk tepsi mayalanmasına bırakıp önceden 190 °derecede ki ısıttığımız fırına gönderelim
*25 dk kontrolü şekilde pişirelim ve açmalarımız hazır afiyet olsun eminim çok beğeneceksiniz ??
*