Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Pastane Poğaçası

Yumuşacık Pastane Poğaçası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yumuşacık Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı süt
*2 5 su bardağı su
*2 yumurta(akları hamuruna sarıları üzerine)
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı silme sıvı yağ
*5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tepeleme tuz
*Aldığı kadar un(yaklaşık 910 bardak)
*Arasına koymak için maydanoz ve lor peyniri(isteğinize göre ekşimik, peynir, kaşar, kıymalı soğan, patatesli ve benzeri dilediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz

Hazırlandışı

1
*Sütümüzü ve sularımızı sıcak su ile ılıtalım ,birazını bir kaseye alıp şeker ile mayamızı eritelim, kalanını da yoğuracağımız kaba koyarak, yumurtanın aklarını ,mayamızı, yağımızı ,unumuzu ,tuzumuzu ekleyerek bir kaşık yardımıyla karıştıralım
*hamur haline gelince elimizle yoğuralım hafif ele yapışan bir hamur elde edelim
*Bir saat sararak sıcak bir yerde hamurumuzu mayalayalım
*Hamurumuz mayalandıktan sonra elimizi yağlayarak havasını alarak şekil verelim, ister peynirli ister açma şeklinde yaparak 2030 dakika poğaçalarımızın tekrar kabarmasını bekleyelim
*Yumurta sarılarımızı sürerek 180? fanlı fırında kızarana kadar yaklaşık 1520 dk pişiriyoruz
*Not: 2 tepsilik poğaça oluyorHamura şekil verirken elinizi sıvı yağ ile yağlamanız yeterli
*Örneğin peynirli yaparken elimize yeteri kadar hamur alarak avuç içi kadar açıp iç harcından koyup ikiye katladıktan sonra tepsiye koyup, elimizin kenarı ile tam orta yerine bastırarak iz çıkarıyoruz Açılır diye korkmayın açılmıyor Sadece çok yağlı* kıymalı gibi bir iç harcınız varsa birleştirmekte yarar var
*Yaşmaya ile poğaça ve açmalarınız kuru mayaya göre daha yumuşak ve daha kabarık olur
*Hamurunuzu ne kadar yumuşak tutarsanız o kadar yumuşak poğaça ve açmalarınız olur
*Aynı hamurdan hem açma hem poğaça yapabilirsiniz
*Poğaçalarınız yumuşacık olur ve çabuk bayatlamaz
*Piştikten sonra soğuyunca kapaklı saklama kabına koyabilirsiniz
*Buzlukta saklayarak istediğiniz zaman çıkararak tüketebilirsiniz Yapanlara şimdiden afiyet olsun Fotoğraflarızı bekliyorum
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,985Kullanıcılar
melihscelSon üye
Üst Alt