iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı ılık su
**1 çay bardağı ılık süt
**1 çay bardağı sıvı yağ
**1 paket instant kuru maya
**1 adet yumurta
**1 tatlı kaşığı tuz
**2 yemek kaşığı şeker
**4 5 – 5 su bardağı un
Yumuşacık Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı Yaptığım en Harika bir poğaçayla geldim karşınıza ? yedikçe yediren Harika ötesi bir pastane poğaçası ? Hemen tarife geçiyorum Öncelikle bir kaba ılık süt, ılık su, şeker ve maya eklenir eriyene kadar elinizde karıştırınız ?Tamamen eridikten sonra hemen sıvı yağ, yumurta ve tuz da ekleyip elimizle karıştıralım Sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım İyice yoğurun yoğurdukça hamur unu çekecek daha fazla una ihtiyacınız olmadığınızı anlayacaksınız ?4 5 bardaktan sonra Un eklemesi yapmamanızı tavsiye ederim çünkü amacımız yumuşacık poğaça yapmak*??Hazırlanan hamur tam 1 saat üzeri bezle örtülerek mayalanmaya bırakalım ( Ben kalorifere yakın bir yere koyuyorum, çünkü sıcak bir ortam olunca daha güzel mayalanıyor ) 1 saatin bitiminde hamurdan ufak mandalina büyüklüğünde parça alalım yuvarlayıp fırın tepsisine koyalım Üzerine yumurta sarısı sürülüp 1520 dakika mayalanması bekleyelim Sonra Önceden ısıtılmış 190 derecede fırında üstü kızarınca ( 20 dk) çıkaralım Çıktıktan sonra üzerine temiz bez örtülür dinlenmeye bırakalım*?Afiyet olsun Bal olsun*??
*1 çay bardağı ılık su
**1 çay bardağı ılık süt
**1 çay bardağı sıvı yağ
**1 paket instant kuru maya
**1 adet yumurta
**1 tatlı kaşığı tuz
**2 yemek kaşığı şeker
**4 5 – 5 su bardağı un
Yumuşacık Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı Yaptığım en Harika bir poğaçayla geldim karşınıza ? yedikçe yediren Harika ötesi bir pastane poğaçası ? Hemen tarife geçiyorum Öncelikle bir kaba ılık süt, ılık su, şeker ve maya eklenir eriyene kadar elinizde karıştırınız ?Tamamen eridikten sonra hemen sıvı yağ, yumurta ve tuz da ekleyip elimizle karıştıralım Sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım İyice yoğurun yoğurdukça hamur unu çekecek daha fazla una ihtiyacınız olmadığınızı anlayacaksınız ?4 5 bardaktan sonra Un eklemesi yapmamanızı tavsiye ederim çünkü amacımız yumuşacık poğaça yapmak*??Hazırlanan hamur tam 1 saat üzeri bezle örtülerek mayalanmaya bırakalım ( Ben kalorifere yakın bir yere koyuyorum, çünkü sıcak bir ortam olunca daha güzel mayalanıyor ) 1 saatin bitiminde hamurdan ufak mandalina büyüklüğünde parça alalım yuvarlayıp fırın tepsisine koyalım Üzerine yumurta sarısı sürülüp 1520 dakika mayalanması bekleyelim Sonra Önceden ısıtılmış 190 derecede fırında üstü kızarınca ( 20 dk) çıkaralım Çıktıktan sonra üzerine temiz bez örtülür dinlenmeye bırakalım*?Afiyet olsun Bal olsun*??