iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Patatesli Bazlamalar Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*1 paket kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 çay kaşığı tuz
*3 tane haşlanıp püre yapılmış patates
*Un
Üzerine sürmek için;
*Tereyağ
Yumuşacık Patatesli Bazlamalar Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle süt ve su parmak yakmayacak şekilde ısıtılır
*Bir yoğurma kabına alınıp içine şeker ile maya eklenip beş dk kadar mayanın aktiflesmesi için bekletilir Kabın üzeri kapatılır
*Daha sonra diğer malzemeler de ilave edilip, azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir
*Sıcak bir ortamda bir saat kadar mayalanmaya bırakılır
*Mayalanan hamur iki üç dk unlanmış tezgahta yoğrulur
*Ben beş bezeye ayırdım Sizler daha küçük yapmak isterseniz daha çok bezeye ayırabilirsiniz
*Her beze servis tabağı büyüklüğünde açılıp (un yardımıyla) bir teflon tavada her iki tarafı pembeleşene kadar kısık ateşte pişirilir
*Pişen yüze tereyağ sürülür Bütün bezeler bu şekilde hazırlanıp pişirilir Çok lezzetli oluyor Denemenizi tavsiye ederim Kolay gelsin
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*1 paket kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 çay kaşığı tuz
*3 tane haşlanıp püre yapılmış patates
*Un
Üzerine sürmek için;
*Tereyağ
Yumuşacık Patatesli Bazlamalar Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle süt ve su parmak yakmayacak şekilde ısıtılır
*Bir yoğurma kabına alınıp içine şeker ile maya eklenip beş dk kadar mayanın aktiflesmesi için bekletilir Kabın üzeri kapatılır
*Daha sonra diğer malzemeler de ilave edilip, azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir
*Sıcak bir ortamda bir saat kadar mayalanmaya bırakılır
*Mayalanan hamur iki üç dk unlanmış tezgahta yoğrulur
*Ben beş bezeye ayırdım Sizler daha küçük yapmak isterseniz daha çok bezeye ayırabilirsiniz
*Her beze servis tabağı büyüklüğünde açılıp (un yardımıyla) bir teflon tavada her iki tarafı pembeleşene kadar kısık ateşte pişirilir
*Pişen yüze tereyağ sürülür Bütün bezeler bu şekilde hazırlanıp pişirilir Çok lezzetli oluyor Denemenizi tavsiye ederim Kolay gelsin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.