Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık pita ekmeği nasıl yapılır?

Yumuşacık pita ekmeği nasıl yapılır?
0
133

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
nefis_pita_ekmegi_nasil_yapilir_1569490381_0469.jpg

Kahvaltınızı enfes hem de yumuşacık bir ekmekle yapmak velev misiniz? Yalnızca 10-15 dakika içerisinde yapılan Lübnan'a ilişkin olan pita ekmeğinin tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Velev içerisine sandviç yapın isterseniz kahvaltıda reçele banarak tadını çıkarın. Pita ekmeğinin en kolay tanımı bugünkü metnimizde.

Pİta ekmeği, Arapların mutfağından eksik olmayan bir ekmek cinsidir. Son yıllarda Lübnan ekmeği yahut Suriye ekmeği olarak da duyduğumuz bu ekmek artık günümüzde dönercilerde kullanılıyor. İncecik olmasıyla damaklarda iz bırakan pita ekmeği, bazlama bölgesine de geçiyor. Kahvaltıda yanında sıcacık çay ve pita ekmeğine sürülmüş tereyağıyla bir arada enfes bir öğün oluşturabilirsiniz. Ortadoğu'da ki mutfağın falafelin ayrılmaz kesimi olarak bildiğimiz pita ekmeği o denli sıkıntı da bir tanım değil. Hanenizde kendi ellerinizle pita ekmeği hazırlamak istiyorsanız bugünkü metnimizi inceleyebilirsiniz.

5zbsa_1569490545_5479.jpeg

PİTA EKMEĞİ TANIMI:

GEREÇLER

1 su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı su
Kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 3-4 bardak un

Hamur kabını yağlamak için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı

7W4fK_1569490511_9493.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle bir kabın içerisinde süt,yoğurt ve suyu karıştırın.

Ardından maya,tuz,toz şeker ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Kulak göğsü kıvamına gelince kalıbı yağlayıp, 1 saat mayalanması için kenara bırakın.

Mayalanan hamuru tezgaha alıp rulo formu verip, 6 eşit modüle bölün.

Her bir parçayı 2 eşit modüle keserek, 12 kesim hamur elde edin.

Hamurları yuvarlak halde açın. Ardından 2’şerli olarak hamurları birleştirip kenarlarını kapatın.

Yağlı kağıt serili olan tepsiye pita ekmeklerini dizip, 10 dakika bekletin.

220 nokta ısınan fırında 15 dakika kadar pişirin.

Balon üzere olan ekmekleri sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,802Mesajlar
29,870Kullanıcılar
kemalbelenSon üye
Üst Alt