Kahvaltınızı enfes hem de yumuşacık bir ekmekle yapmak velev misiniz? Yalnızca 10-15 dakika içerisinde yapılan Lübnan'a ilişkin olan pita ekmeğinin tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Velev içerisine sandviç yapın isterseniz kahvaltıda reçele banarak tadını çıkarın. Pita ekmeğinin en kolay tanımı bugünkü metnimizde.
Pİta ekmeği, Arapların mutfağından eksik olmayan bir ekmek cinsidir. Son yıllarda Lübnan ekmeği yahut Suriye ekmeği olarak da duyduğumuz bu ekmek artık günümüzde dönercilerde kullanılıyor. İncecik olmasıyla damaklarda iz bırakan pita ekmeği, bazlama bölgesine de geçiyor. Kahvaltıda yanında sıcacık çay ve pita ekmeğine sürülmüş tereyağıyla bir arada enfes bir öğün oluşturabilirsiniz. Ortadoğu'da ki mutfağın falafelin ayrılmaz kesimi olarak bildiğimiz pita ekmeği o denli sıkıntı da bir tanım değil. Hanenizde kendi ellerinizle pita ekmeği hazırlamak istiyorsanız bugünkü metnimizi inceleyebilirsiniz.
PİTA EKMEĞİ TANIMI:
GEREÇLER
1 su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı su
Kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 3-4 bardak un
Hamur kabını yağlamak için;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Öncelikle bir kabın içerisinde süt,yoğurt ve suyu karıştırın.
Ardından maya,tuz,toz şeker ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Kulak göğsü kıvamına gelince kalıbı yağlayıp, 1 saat mayalanması için kenara bırakın.
Mayalanan hamuru tezgaha alıp rulo formu verip, 6 eşit modüle bölün.
Her bir parçayı 2 eşit modüle keserek, 12 kesim hamur elde edin.
Hamurları yuvarlak halde açın. Ardından 2’şerli olarak hamurları birleştirip kenarlarını kapatın.
Yağlı kağıt serili olan tepsiye pita ekmeklerini dizip, 10 dakika bekletin.
220 nokta ısınan fırında 15 dakika kadar pişirin.
Balon üzere olan ekmekleri sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...