iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1, 5 bardağı sıvı yağ
*1 tane yaşmaya
*1 tane kabartma tozu
*Yemek kaşığı toz şeker
*1, 5 yemek kaşığı tuz
*4 tane yumurta (2 sarı üzeri için ayırınız)
*9 veya 10 su bardağı un (Sizde daha az veya daha çok olabilir)
İç harcı
*300 gr beyaz böreklik peynir
*100 gr maydanoz
*1 tatlı kaşığı pulbiber
Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle süt ile suyunuzu ılık yapın hazır olsun
*Hamuru yoğurcağınız kabın içerisine mayayı parçalayarak koyun (kolay parçalanıyorsa mayanız tazedir elinize yapışıyorsa taze değildir)
*Süt, şekeri ve ılık suyu koyun biraz karıştırdıktan sonra yağı yumurtayı ve tuzu da ekleyin
*Birazda öyle karıştırın
*Kabartma tozunu da 1 su bardağı una ekleyin karıştırın
*Öyle kabınıze ekleyin ve yavaş yavaş unu eklerken de yoğurun
*Yumuşacık hamur elde edin
*Çok hafif elinize yapışıyor olacak ve 1 saat dinlendirmeye bırakın
*Bu sırada iç harcın ıda hazırlayın
*Peyniri rendeleyin ve maydanuzu küçük küçük doğrayın
*1 tatlı kaşığı kadar pulbiber ekleyin ve karıştırın
*İsterseniz patatesli kıymalı veya sadede yapabilirsiniz
*Dinlenmiş olan hamuru mandalin büyüklüğünde bezelere ayırınız elinizi dilerseniz yağlayın kolay şekil verirsiniz
*İstediğiniz şekilleri verin iç harcını da koyarak 10 15 dk tepside mayalansın
*Üzerine yumurta sarısı ile 1 tatlı kaşığı toz şekeri karışımını sürün ve önceden ısıttığınız 220derece fırına verin İsterseniz buzluk poşetlerine ayırıp diprizini de atabilirsiniz Aynı yumuşaklığını koruyacaktır Afiyet olsun???
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1, 5 bardağı sıvı yağ
*1 tane yaşmaya
*1 tane kabartma tozu
*Yemek kaşığı toz şeker
*1, 5 yemek kaşığı tuz
*4 tane yumurta (2 sarı üzeri için ayırınız)
*9 veya 10 su bardağı un (Sizde daha az veya daha çok olabilir)
İç harcı
*300 gr beyaz böreklik peynir
*100 gr maydanoz
*1 tatlı kaşığı pulbiber
Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle süt ile suyunuzu ılık yapın hazır olsun
*Hamuru yoğurcağınız kabın içerisine mayayı parçalayarak koyun (kolay parçalanıyorsa mayanız tazedir elinize yapışıyorsa taze değildir)
*Süt, şekeri ve ılık suyu koyun biraz karıştırdıktan sonra yağı yumurtayı ve tuzu da ekleyin
*Birazda öyle karıştırın
*Kabartma tozunu da 1 su bardağı una ekleyin karıştırın
*Öyle kabınıze ekleyin ve yavaş yavaş unu eklerken de yoğurun
*Yumuşacık hamur elde edin
*Çok hafif elinize yapışıyor olacak ve 1 saat dinlendirmeye bırakın
*Bu sırada iç harcın ıda hazırlayın
*Peyniri rendeleyin ve maydanuzu küçük küçük doğrayın
*1 tatlı kaşığı kadar pulbiber ekleyin ve karıştırın
*İsterseniz patatesli kıymalı veya sadede yapabilirsiniz
*Dinlenmiş olan hamuru mandalin büyüklüğünde bezelere ayırınız elinizi dilerseniz yağlayın kolay şekil verirsiniz
*İstediğiniz şekilleri verin iç harcını da koyarak 10 15 dk tepside mayalansın
*Üzerine yumurta sarısı ile 1 tatlı kaşığı toz şekeri karışımını sürün ve önceden ısıttığınız 220derece fırına verin İsterseniz buzluk poşetlerine ayırıp diprizini de atabilirsiniz Aynı yumuşaklığını koruyacaktır Afiyet olsun???