iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Poğaça tarifi Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket yaş maya (42 gr )
*1 yumurta akı (sarısı üzerine)
*2 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su (küçük boy)
*1, 5 çay bardağı sıvı yağ (küçük boy)
*2, 5 tatlı kaşığı tuz
*5, 5 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar un (ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
İçine;
*Peynir, salam, kıyma, patates, dereotu ne isterseniz ben sade yaptım
Üstüne:
*1 yumurta sarısı + 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yumuşacık Poğaça tarifi Tarifi Yapılışı
Öncelikle süt ve suyu karıştırıyoruz ve elimizi yakmayacak kıvama gelene kadar ocakta ısıtıyoruz Hamur yoğuracağımız kaba maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri koyuyoruz ve üzerine ılık olan sütsu karışımını döküyoruz Maya eriyene kadar elimizle karıştırıyoruz Hiç pütürlük kalmayınca üzerine yavaş yavaş un ilave ediyoruz ve ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamurumuzu ılık ortamda 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz Hamur olunca zemin üzerinde yuvarlak şekil veriyoruz tepsiye diziyoruz (İçine çeşitli malzemeler de koyabilirsiniz )Hepsi bitince 10 dakika kadar da tepsi de mayalandırıyoruz Önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz (190200 derecede pişirebilirsiniz )
Görünüşü de tadı kadar enfes denemelisiniz tavsiye ederim
*1 paket yaş maya (42 gr )
*1 yumurta akı (sarısı üzerine)
*2 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su (küçük boy)
*1, 5 çay bardağı sıvı yağ (küçük boy)
*2, 5 tatlı kaşığı tuz
*5, 5 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar un (ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
İçine;
*Peynir, salam, kıyma, patates, dereotu ne isterseniz ben sade yaptım
Üstüne:
*1 yumurta sarısı + 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yumuşacık Poğaça tarifi Tarifi Yapılışı
Öncelikle süt ve suyu karıştırıyoruz ve elimizi yakmayacak kıvama gelene kadar ocakta ısıtıyoruz Hamur yoğuracağımız kaba maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri koyuyoruz ve üzerine ılık olan sütsu karışımını döküyoruz Maya eriyene kadar elimizle karıştırıyoruz Hiç pütürlük kalmayınca üzerine yavaş yavaş un ilave ediyoruz ve ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamurumuzu ılık ortamda 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz Hamur olunca zemin üzerinde yuvarlak şekil veriyoruz tepsiye diziyoruz (İçine çeşitli malzemeler de koyabilirsiniz )Hepsi bitince 10 dakika kadar da tepsi de mayalandırıyoruz Önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz (190200 derecede pişirebilirsiniz )
Görünüşü de tadı kadar enfes denemelisiniz tavsiye ederim