Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir?

Yumuşacık poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir?
0
132

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Pastanelerde, fırınlarda yahut kafelerde mis üzere kokan, tam kıvamında, puf puf ağızda dağılan enfes poğaçanın püf noktasını tüm hatunlar merak eder. Konutta ihtimamla yapılan poğaçanın yumuşacık ve puf puf olmasını istiyorsanız kesinlikle püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Evet puf üzere yumuşacık poğaça yapmanın püf noktaları neler? Poğaça yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Öğrenmek için detayları inceleyebilirsiniz.

Hamur işi lezzetlerinin arasında günün her saatinde; isterseniz kahvaltı isterseniz çay saatlerinde isterseniz de bayan günlerinde tüketebileceğiniz poğaçayı yapmak biraz ihtimam velev. Poğaça yaparken bazen hakikat kıvamı tutturamıyor, bazense hakikat tanımı bulamadığımız için istediğimiz sonuca ulaşamıyoruz. Tam kıvamında üstelik soğuduğunda bile kurumayan enfes bir poğaça hazırlamak isteyenlere harika teklifimiz var. Yumuşaklığı, ağızda dağılan kıvamıyla adeta misafirlerinizi hayran bırakacak bir poğaça yapmanın püf noktalarını bugünkü metnimizden öğrenebilirsiniz.

nMGBF_1549449563_3414.png

- Poğaçanın hamurunu hazırlamaya başlamadan evvel kesinlikle tüm gereçlerin oda sıcaklığında olmasına itina gösterin. Puf üzere kabaran bir poğaça yapmak emek ve sabır isteyen bir tanımdır.

- Süt ile yapılan hamur işi tanımları kesinlikle daha yumuşak olur. Bu yüzden poğaça tanımında su ek edin diyorsa, süt ile mahal değişikliği yapabilirsiniz.

o6a4M_1549450345_9617.jpg

- Pofuduk poğaça yapmanın bir gayrı sırrı ise, sütün ılıkken eklenmesidir. Poğaçaların yumuşacık olmasını sağlamak istiyorsanız tüm materyallerin oda sıcaklığına gelmesini beklemeniz yetmiyor, sütü cezvede el yakmayacak halde ısıtarak tarife eklemelisiniz.

- Yumuşak bir poğaça yapmak için toz eserleri bilhassa de un üzere; eleyerek tarife ek etmelisiniz. 

69WI7_1549450215_7454.jpg

- Poğaçanın hamurunu ele yapışmayacak kıvamda olmalı ve elinizle yoğurmalısınız. Hamurun tam kıvamında olup olmadığını öğrenmek için ise, parmağınızı batırarak da test edebilirsiniz. Eğer hamurda bir çukur açılıyor ve derhal eski haline geri dönüyorsa hamurunuz olmuş demektir.

- Hamurunuzun mayalanması için bekletirken üzerine nemli bir bez örtün. Bu adım hamurun daha düzgün ve süratli bir formda mayalanmasını sağlayacaktır.Eğer bu türlü bir bez bulamıyorsanız hamurun bulunduğu kabın üzerini streç sinemayla kapatmayı da bir alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.

- Poğaçanın pişerken kabarıklığının gitmemesi için beklettikten sonra tekrar yoğurmalısınız.
 
858,496Konular
981,851Mesajlar
29,896Kullanıcılar
Adflkco1Son üye
Üst Alt