iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*1 çorba kaşığı toz maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı şeker
*Yaklaşık 7 su bardağı un
Arası için :
*Lor peynir, beyaz peynir(hangisini arzu ederseniz)
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam, haşhaş
Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına su, süt, yaş maya ve şeker alınarak karıştırılır (su ve sütun ılık olması gerekiyor mayanın daha iyi kabarması için ve sıcak ortamda kabarmasını beklemeli)
*Maya elle eritilmeli
*Ardından sıvı yağ, tuz eklenerek karıştırılır
*Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır
*Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde koyun
*Ele yapışan bir hamur olacak katı bir hamur olmayacak(cıvıkta değil ama o kıvam çok önemli)Yoğurulan hamur 2030 dakika kadar sıcak bir ortamda dinlenmeye bırakılır
*Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır elle beze açılır ortasına peynir konup şekil verilir
*Üzerine*yumurta sarısı sürülüp, susam serpildikten sonra 20 dakika kadar tepside mayalanmaya bırakılır
*180 derece fırında pişmeye bırakılır
*Yumuşacık olan poğaçalarımızı fırından çıkardıktan sonra elinizi ıslatıp poğaçaların üzerine sıçratın ve üzerini bir sofra bezi ile örtün (yumuşacık oluyor bu şekilde)
Afiyet olsun???
*
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*1 çorba kaşığı toz maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı şeker
*Yaklaşık 7 su bardağı un
Arası için :
*Lor peynir, beyaz peynir(hangisini arzu ederseniz)
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam, haşhaş
Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına su, süt, yaş maya ve şeker alınarak karıştırılır (su ve sütun ılık olması gerekiyor mayanın daha iyi kabarması için ve sıcak ortamda kabarmasını beklemeli)
*Maya elle eritilmeli
*Ardından sıvı yağ, tuz eklenerek karıştırılır
*Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır
*Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde koyun
*Ele yapışan bir hamur olacak katı bir hamur olmayacak(cıvıkta değil ama o kıvam çok önemli)Yoğurulan hamur 2030 dakika kadar sıcak bir ortamda dinlenmeye bırakılır
*Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır elle beze açılır ortasına peynir konup şekil verilir
*Üzerine*yumurta sarısı sürülüp, susam serpildikten sonra 20 dakika kadar tepside mayalanmaya bırakılır
*180 derece fırında pişmeye bırakılır
*Yumuşacık olan poğaçalarımızı fırından çıkardıktan sonra elinizi ıslatıp poğaçaların üzerine sıçratın ve üzerini bir sofra bezi ile örtün (yumuşacık oluyor bu şekilde)
Afiyet olsun???
*