iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı* süt
*1 su bardağı* su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta (aklar hamurun içine sarılar üzerine)
*1 paket kuru maya
*6 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*Çörek otu
*Susam
İç malzeme;
*Lor peynir
Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı Suyu ve sütü uygun bir kapta ılıtalım
Daha sonra hamur yoğuracağımız kaba boşaltalım içine tuzunu, şekerini, mayasını ve sıvı yağını ve yumurtaların akını ilave edelim
En son unu azar azar ekleyelim hamur kıvama gelince ağzını kapatıp 1 saat sıcak bir yerde dinlendirelim
Dinlenen hamurun hafif havasını alıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle bastıralım, peyniri de koyduktan sonra bir köşesinden poğaça şekli verip yapıştıralım yumurta sarılarını sürelim Ben çörek otu ve susam kullandım ,tercih sizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirelim
*1 su bardağı* süt
*1 su bardağı* su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta (aklar hamurun içine sarılar üzerine)
*1 paket kuru maya
*6 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*Çörek otu
*Susam
İç malzeme;
*Lor peynir
Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı Suyu ve sütü uygun bir kapta ılıtalım
Daha sonra hamur yoğuracağımız kaba boşaltalım içine tuzunu, şekerini, mayasını ve sıvı yağını ve yumurtaların akını ilave edelim
En son unu azar azar ekleyelim hamur kıvama gelince ağzını kapatıp 1 saat sıcak bir yerde dinlendirelim
Dinlenen hamurun hafif havasını alıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle bastıralım, peyniri de koyduktan sonra bir köşesinden poğaça şekli verip yapıştıralım yumurta sarılarını sürelim Ben çörek otu ve susam kullandım ,tercih sizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirelim