iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket oda sıcaklığında margarin
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı ılık su
*2 yumurta birinin sarısı üzerine sürmek için
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*2 paket instant maya
*Aldığı kadar un
İçi için;
*KIyma, peynir, patates istediğiniz içi koyabilirsiniz
Üzerine sürmek için ;
*yumurta sarısı sıvıyağ karışımı
Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı Margarin hariç diğer malzemeyi iyice karıştıralım unu ilave ederek yumuşak hamur elde edelim Hamura margarini koyup un ilave ederek yoğuralım kıvam alıncaya kadar yoğuralım Yumuşak elde yapışmayacak bir hamur olsun üzerini kapatalım 1 saat mayalansın Mayalanan hamuru tekrar yoğurup havasını alalım istediğiniz büyüklükte bezeler yapalım iç koyup poğaça şekli verelim ben yarısını sade yaptım üzerine yumurta sarısı yağ karışımı sürelim 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim
*1 paket oda sıcaklığında margarin
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı ılık su
*2 yumurta birinin sarısı üzerine sürmek için
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*2 paket instant maya
*Aldığı kadar un
İçi için;
*KIyma, peynir, patates istediğiniz içi koyabilirsiniz
Üzerine sürmek için ;
*yumurta sarısı sıvıyağ karışımı
Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı Margarin hariç diğer malzemeyi iyice karıştıralım unu ilave ederek yumuşak hamur elde edelim Hamura margarini koyup un ilave ederek yoğuralım kıvam alıncaya kadar yoğuralım Yumuşak elde yapışmayacak bir hamur olsun üzerini kapatalım 1 saat mayalansın Mayalanan hamuru tekrar yoğurup havasını alalım istediğiniz büyüklükte bezeler yapalım iç koyup poğaça şekli verelim ben yarısını sade yaptım üzerine yumurta sarısı yağ karışımı sürelim 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim