iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta (Sarılar üzerine kullanılacak )
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*2 su bardağı ılık süt
*1 paket instant maya
*1 çay bardağı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı mahlep (İsteğe göre )
*1 yemek kaşığı kadar tereyağı veya margarin
*Aldığı kadar un
İçine :
*Beyaz peynir veya sizin isteğinize göre sucuk kaşar peyniri zeytin de olabilir
Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı Merhabalar öncelikle yumuşak bir poğaça olacağına garanti verebilirim tarife ve yapılışa uyuduğu sürece
Sütü cezvede ılıtalım
İçerisine şeker ve mayayı koyup karıştıralım
Daha sonra yoğurma kabına yumurta beyazlarını suyu sütlü olan karışımı tuzu alıp güzelce karıştıralım
Üzerine mahlebi de ekleyip yavaşça unu almaya başlayın
Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olması gerekiyor
Un azar azar alalım ki kontrollü olsun
Hamur bittikten sonra ağzını eğer kabin kapağı varsa onunla yoksa poşetle kapatıp 1 saat mayalamaya bırakıyoruz ben balkona güneşe koydum
Mayalanan hamura şekil vermek için tezgahı kullandım
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verirken azar azar tereyağı kullandım
Bu lezzet veriyor daha sonra içine peynir koyup kapattım
Biraz da tepside mayalandı
190 derece fırında kontrollü olarak pişirin
Not: Fırından çıkan poğaçaların üzerine nemli örtü örtüyorum Bu daha yumuşak olmasını sağlıyor*
*2 yumurta (Sarılar üzerine kullanılacak )
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*2 su bardağı ılık süt
*1 paket instant maya
*1 çay bardağı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı mahlep (İsteğe göre )
*1 yemek kaşığı kadar tereyağı veya margarin
*Aldığı kadar un
İçine :
*Beyaz peynir veya sizin isteğinize göre sucuk kaşar peyniri zeytin de olabilir
Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı Merhabalar öncelikle yumuşak bir poğaça olacağına garanti verebilirim tarife ve yapılışa uyuduğu sürece
Sütü cezvede ılıtalım
İçerisine şeker ve mayayı koyup karıştıralım
Daha sonra yoğurma kabına yumurta beyazlarını suyu sütlü olan karışımı tuzu alıp güzelce karıştıralım
Üzerine mahlebi de ekleyip yavaşça unu almaya başlayın
Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olması gerekiyor
Un azar azar alalım ki kontrollü olsun
Hamur bittikten sonra ağzını eğer kabin kapağı varsa onunla yoksa poşetle kapatıp 1 saat mayalamaya bırakıyoruz ben balkona güneşe koydum
Mayalanan hamura şekil vermek için tezgahı kullandım
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verirken azar azar tereyağı kullandım
Bu lezzet veriyor daha sonra içine peynir koyup kapattım
Biraz da tepside mayalandı
190 derece fırında kontrollü olarak pişirin
Not: Fırından çıkan poğaçaların üzerine nemli örtü örtüyorum Bu daha yumuşak olmasını sağlıyor*