iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*4 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket instant maya veya 1 tane yaş maya (Ben bu sefer kuru maya kullandım)
*Yaklaşık 775 su bardağı un
Üzerine;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
*Susam
*Haşhaş
Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı Muhteşem yumuşacık poğaça tarifini şiddetle tavsiye ederim
1
*Öncelikle derin bir kaba Ilık su, Ilık süt şeker ve mayayı alıyoruz
*Elimizle biraz karıştırıp 5 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekliyoruz
*Daha sonra tuz, yumurta ve yağ ekleyip karıştırıyoruz
*Azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz
*Hamurun üzerini örtüp 30 dakika ile 1 saat arası mayalanmaya bırakıyoruz
*Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp dilediğimiz şekli veriyoruz
*Üzerine yumurta sarısını sürüp susam çörek otu ya da haşhaş serpiyoruz
*Tepsinin üzerini örtüp 2030 dakika arası tepsi mayası için bekletiyoruz
*Mayalanan hamuru önceden ısıttığımız fırında 2530 dakika pişiriyoruz
*Fırından fırına farklılıklar olabilir kontrollü olmakta fayda var
*Ben değişiklik olsun diye saç örgüsü şekli verdim, sizde istediğiniz şekli verebilirsiniz ve içine dilediğiniz harcı koyabilirsiniz Biz sade daha çok sevdiğimiz için bu şekilde yaptım Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun )
*1 yumurta
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*4 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket instant maya veya 1 tane yaş maya (Ben bu sefer kuru maya kullandım)
*Yaklaşık 775 su bardağı un
Üzerine;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
*Susam
*Haşhaş
Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı Muhteşem yumuşacık poğaça tarifini şiddetle tavsiye ederim
1
*Öncelikle derin bir kaba Ilık su, Ilık süt şeker ve mayayı alıyoruz
*Elimizle biraz karıştırıp 5 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekliyoruz
*Daha sonra tuz, yumurta ve yağ ekleyip karıştırıyoruz
*Azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz
*Hamurun üzerini örtüp 30 dakika ile 1 saat arası mayalanmaya bırakıyoruz
*Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp dilediğimiz şekli veriyoruz
*Üzerine yumurta sarısını sürüp susam çörek otu ya da haşhaş serpiyoruz
*Tepsinin üzerini örtüp 2030 dakika arası tepsi mayası için bekletiyoruz
*Mayalanan hamuru önceden ısıttığımız fırında 2530 dakika pişiriyoruz
*Fırından fırına farklılıklar olabilir kontrollü olmakta fayda var
*Ben değişiklik olsun diye saç örgüsü şekli verdim, sizde istediğiniz şekli verebilirsiniz ve içine dilediğiniz harcı koyabilirsiniz Biz sade daha çok sevdiğimiz için bu şekilde yaptım Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun )