Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için Yarım nehir bardağı süt1 nehir bardağı su1 yumurta akı (Sarısı üzerine)Yarım dere bardağından azıcık artı akıcı yağ1 tatlı kaşığı tuzlu2 yemek yemek kaşığı toz şekerYarım paket instant kuru maya3 su bardağı elenmiş un İç harç için: Peynir, ıspanak, patatesİsteğe yan(Ben otlu peynirle beyaz peyniri karıştırdım) Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı Ilık su ve sütü geniş bi yoğurma kabına alıyoruz, içine yarım paket kuru mayamızı ek ediyoruz maya eriyene değin karıştırıyoruzDaha Sonra tuz ve şekeri ekliyoruz bitmiş eriyene değin çırpıyoruz Sonra kalan malzemeleri yumurta akı ve yağı ek edip çırpmaya devam ediyoruzDaha Sonra 3 su bardağı elenmiş unu ’muzu kontrollü bi şekilde yoğuruyoruz ele hafif yapışan bi hamur elde ediyoruz Not:mayalanması için saatlerce beklemiyorumFırınımı 5 dakika yüksek derecede ısıtıyorum Hamurumu ısınmış fırında 20 dakika bekletiyorumHamur mayalandıktan sonra istediğiniz şekli verip üstüne kalan yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında pişiriyoruzol Elbette denemenizi öğüt ederim Tamamını resmini atmak isterdim çocuklardan bu kadar kalmış sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur