iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Poğaçam Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 çorba kaşığı şeker
*2 yumurtanın akı (Sarısı üstüne sürülecek )
*isteğe göre un
Üzeri için;
*Haşhaş yumurta sarısı
İçi için;
*Peynir, maydanoz, kaşar, zeytin ne isterseniz onu koyabilirsiniz
Yumuşacık Poğaçam Tarifi Yapılışı
Evet poğaçalarımızı yapmaya başlayalım Derin bir kaba önce suyu döküyoruz Ondan sonra içine mayayı koyup iyice eritiyoruzEriyen mayanın üstüne sütü, tuzu, yağı, şekeri de koydukan sonra bu malzemeleri iyice çırpıcıyla karıştırın Daha sonra unu göz kararı yavaş yavaş döküyoruz Yumuşak bir hamur elde edince hamurun üstüme streç sarıp sıcak biryerde mayalandırın 1 saat kadar dinlendirin hamur kabardıktan sonra yağılı kağıt serilmiş fırın tepsisine elimizle açdığımız hamuru top gibi yapıp diziyoruz Hazırlanan poğaçaların üzerime yumurtanın sarısını sürün ve haşhaşı dökün Yarım saatte tepside bekletin Tepside ne kadar beklerse o kadar yumuşak poğaça elde edersiniz Bekletilen poğaçaları önceden ısıttığımız 175 derecede ki fırına atıyoruz Üstü nar gibi kızardığında çıkartıp servis yapabilirsiniz??
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 çorba kaşığı şeker
*2 yumurtanın akı (Sarısı üstüne sürülecek )
*isteğe göre un
Üzeri için;
*Haşhaş yumurta sarısı
İçi için;
*Peynir, maydanoz, kaşar, zeytin ne isterseniz onu koyabilirsiniz
Yumuşacık Poğaçam Tarifi Yapılışı
Evet poğaçalarımızı yapmaya başlayalım Derin bir kaba önce suyu döküyoruz Ondan sonra içine mayayı koyup iyice eritiyoruzEriyen mayanın üstüne sütü, tuzu, yağı, şekeri de koydukan sonra bu malzemeleri iyice çırpıcıyla karıştırın Daha sonra unu göz kararı yavaş yavaş döküyoruz Yumuşak bir hamur elde edince hamurun üstüme streç sarıp sıcak biryerde mayalandırın 1 saat kadar dinlendirin hamur kabardıktan sonra yağılı kağıt serilmiş fırın tepsisine elimizle açdığımız hamuru top gibi yapıp diziyoruz Hazırlanan poğaçaların üzerime yumurtanın sarısını sürün ve haşhaşı dökün Yarım saatte tepside bekletin Tepside ne kadar beklerse o kadar yumuşak poğaça elde edersiniz Bekletilen poğaçaları önceden ısıttığımız 175 derecede ki fırına atıyoruz Üstü nar gibi kızardığında çıkartıp servis yapabilirsiniz??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.