iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Püf Noktalarıyla Pankek Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*5 yemek kaşığı şeker
*125 gram margarin(erimiş)
*2 5 su bardağı süt
*Yarim su bardağı su
*Kek kıvamı olana kadar un
*Yarım paket kabartma tozu
Yumuşacık Püf Noktalarıyla Pankek Tarifi Yapılışı Daha önce çok pankek tarifi yaptım ve gördüm ama sürekli yapa yapa ustası oldum diyebilirim gelelim tarife*Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır bir 56 dakika kadar diğer yandan margarini eritelim Çırpılan yumurta ve şekere süt su ve yağını ekleyip iyice mikserle çırpmaya devam edelim, ununu ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım kıvamı koyu kek kıvamını alana kadar un ekleyelim katı bir kıvam olacak akışkan olmamalı Hazır olan pankek hamurumuzu küçük kepçe *yardımıyla krep tavasında arkalı *önlü pişirelim pankeklerimiz hazır afiyet olsun
Gelelim püf noktalarına;
1 Şekerle yumurta iyice çırpılmalı tadını güzel yapan püf noktalarından birincisi
2 Su ekleme sebebimiz daha yumusak olması mutlaka su eklemeliyiz
3 Kıvamı koyu kek kıvamı olmalı ki çok fazla akışkan olup krep gibi olmasın yayılmasın ve kek gibi olsun yumuşacık olacak bu şekilde
4 Orta ocakta ve orta ateşte ağır ağır pişmeli ki içi de dışı da bir pişsin sürekli çevirerek pişirilmeli
5 Ve son olarak artan pankekleri 1 gün sonrada bırakmadan tazeyken hemen buzdolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsiniz çıkarıp ısıtınca ilk yapılmış gibi taze oluyor
*2 yumurta
*5 yemek kaşığı şeker
*125 gram margarin(erimiş)
*2 5 su bardağı süt
*Yarim su bardağı su
*Kek kıvamı olana kadar un
*Yarım paket kabartma tozu
Yumuşacık Püf Noktalarıyla Pankek Tarifi Yapılışı Daha önce çok pankek tarifi yaptım ve gördüm ama sürekli yapa yapa ustası oldum diyebilirim gelelim tarife*Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır bir 56 dakika kadar diğer yandan margarini eritelim Çırpılan yumurta ve şekere süt su ve yağını ekleyip iyice mikserle çırpmaya devam edelim, ununu ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım kıvamı koyu kek kıvamını alana kadar un ekleyelim katı bir kıvam olacak akışkan olmamalı Hazır olan pankek hamurumuzu küçük kepçe *yardımıyla krep tavasında arkalı *önlü pişirelim pankeklerimiz hazır afiyet olsun
Gelelim püf noktalarına;
1 Şekerle yumurta iyice çırpılmalı tadını güzel yapan püf noktalarından birincisi
2 Su ekleme sebebimiz daha yumusak olması mutlaka su eklemeliyiz
3 Kıvamı koyu kek kıvamı olmalı ki çok fazla akışkan olup krep gibi olmasın yayılmasın ve kek gibi olsun yumuşacık olacak bu şekilde
4 Orta ocakta ve orta ateşte ağır ağır pişmeli ki içi de dışı da bir pişsin sürekli çevirerek pişirilmeli
5 Ve son olarak artan pankekleri 1 gün sonrada bırakmadan tazeyken hemen buzdolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsiniz çıkarıp ısıtınca ilk yapılmış gibi taze oluyor