Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yumuşacık Püf Noktalarıyla Pankek

Yumuşacık Püf Noktalarıyla Pankek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yumuşacık Püf Noktalarıyla Pankek Tarifi İçin Malzemeler

*2 yumurta
*5 yemek kaşığı şeker
*125 gram margarin(erimiş)
*2 5 su bardağı süt
*Yarim su bardağı su
*Kek kıvamı olana kadar un
*Yarım paket kabartma tozu

Yumuşacık Püf Noktalarıyla Pankek Tarifi Yapılışı Daha önce çok pankek tarifi yaptım ve gördüm ama sürekli yapa yapa ustası oldum diyebilirim ;) gelelim tarife*Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır bir 56 dakika kadar diğer yandan margarini eritelim Çırpılan yumurta ve şekere süt su ve yağını ekleyip iyice mikserle çırpmaya devam edelim, ununu ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım kıvamı koyu kek kıvamını alana kadar un ekleyelim katı bir kıvam olacak akışkan olmamalı Hazır olan pankek hamurumuzu küçük kepçe *yardımıyla krep tavasında arkalı *önlü pişirelim pankeklerimiz hazır afiyet olsun;)
Gelelim püf noktalarına;
1 Şekerle yumurta iyice çırpılmalı tadını güzel yapan püf noktalarından birincisi
2 Su ekleme sebebimiz daha yumusak olması mutlaka su eklemeliyiz
3 Kıvamı koyu kek kıvamı olmalı ki çok fazla akışkan olup krep gibi olmasın yayılmasın ve kek gibi olsun yumuşacık olacak bu şekilde
4 Orta ocakta ve orta ateşte ağır ağır pişmeli ki içi de dışı da bir pişsin sürekli çevirerek pişirilmeli
5 Ve son olarak artan pankekleri 1 gün sonrada bırakmadan tazeyken hemen buzdolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsiniz çıkarıp ısıtınca ilk yapılmış gibi taze oluyor
 
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt