iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin( oda sıcaklığında)
*2 adet yumurta( birisinin sarisi üzerine sürülecek)
*3 buçuk yemek kaşığı irmik
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 adet kabartma tozu
*1 adet vanilya
*3 buçuk su bardağı un
*1 çay kaşığı sirke( isteğe bağlı)
*Alimunyum folyo
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 buçuk su bardağı su
*4 veya 5 damla limon suyu
Üzeri için;
*Fındık
*Ceviz
Yumuşacık Şekerpare Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti hazırlayalım, tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım, kaynadıktan bi 10 dk sonra limonu ekleyelim ve birazcık daha kaynatalım ve şerbeti ocaktan alalım soğuk olması gerekiyor şerbetin
Hamur için bütün malzemeleri yoğurma kabına koyalım, unu ve kabartma tozunu en son ekleyerek yoğuralım Siz yinede unu yavaş yavaş ekleyebilirsiniz Eğer sirkeyi koyarsanız o sirke hafif bir kıyır kıyır olmasını* sağlar İsterseniz koymak zorunda değilsiniz İyice yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve istediğiniz şekil verilir İster yuvarlak ister oval şeklinde Yumurtanın sarısını* sürüp Üzerine fındık ceviz koyabilirsiniz
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar tutun
Fırından çıkınca soğuk şerbetimizi sıcak şekerparenin üzerine dökün Alimunyum folyo ile fırın tepsisinin ağzını kapatın Şerbetini iyice çektikten sonra servis edebilirsiniz Afiyetle
*125 gr margarin( oda sıcaklığında)
*2 adet yumurta( birisinin sarisi üzerine sürülecek)
*3 buçuk yemek kaşığı irmik
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 adet kabartma tozu
*1 adet vanilya
*3 buçuk su bardağı un
*1 çay kaşığı sirke( isteğe bağlı)
*Alimunyum folyo
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 buçuk su bardağı su
*4 veya 5 damla limon suyu
Üzeri için;
*Fındık
*Ceviz
Yumuşacık Şekerpare Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti hazırlayalım, tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım, kaynadıktan bi 10 dk sonra limonu ekleyelim ve birazcık daha kaynatalım ve şerbeti ocaktan alalım soğuk olması gerekiyor şerbetin
Hamur için bütün malzemeleri yoğurma kabına koyalım, unu ve kabartma tozunu en son ekleyerek yoğuralım Siz yinede unu yavaş yavaş ekleyebilirsiniz Eğer sirkeyi koyarsanız o sirke hafif bir kıyır kıyır olmasını* sağlar İsterseniz koymak zorunda değilsiniz İyice yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve istediğiniz şekil verilir İster yuvarlak ister oval şeklinde Yumurtanın sarısını* sürüp Üzerine fındık ceviz koyabilirsiniz
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar tutun
Fırından çıkınca soğuk şerbetimizi sıcak şekerparenin üzerine dökün Alimunyum folyo ile fırın tepsisinin ağzını kapatın Şerbetini iyice çektikten sonra servis edebilirsiniz Afiyetle