iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 tane yumurta (1yumurtanın sarısı üzerine beyazını hamura koyuyoruz)
*Yarım paket yaş maya (veya 1 yemek kaşığı kuru mayada olur)
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yaklaşık 5 buçuk su bardağı un
İç harcı için
*Kaşar peyniri
*Sucuk
*Alternatif olarak* beyaz peynir,patates ya da kıymalı hazırlayıp da yapabilirsiniz
Yumuşacık Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına ılık suyu maya ve şekeri koyalım karıştıralım
*Ardından ılık olan sütü, yağını, yumurtaları, yoğurt, tuzunu ekleyip iyice karıştıralım
*Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım
*Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olmalı(Sert olmasın)Üstünü örtün 45 dk kadar mayalansın
*Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım
*Daha sonra elimizle tabak büyüklüğünde açalım
*İçine koyacağımız iç malzemeyi koyup kapatalım ve tepsiye yan yana dizelim
*Yarım saat tepsi mayası için bekletelim
*Üstüne ayırdığımız yumurta sarısına 1 çay kaşığı pudra şekeri koyalım ve karıştıralım (bu sayede daha iyi kızarır)
*Üzerine dikkatlice yumurta sarısını sürelim
*Mayasını indirmeyin 190 derecede alt üst ayarda önceden ısıttığımız fırına koyalım ve altı üstü kızarana kadar pişirelim Yaklaşık 2025 dk pişecektir Afiyet olsun
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 tane yumurta (1yumurtanın sarısı üzerine beyazını hamura koyuyoruz)
*Yarım paket yaş maya (veya 1 yemek kaşığı kuru mayada olur)
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yaklaşık 5 buçuk su bardağı un
İç harcı için
*Kaşar peyniri
*Sucuk
*Alternatif olarak* beyaz peynir,patates ya da kıymalı hazırlayıp da yapabilirsiniz
Yumuşacık Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına ılık suyu maya ve şekeri koyalım karıştıralım
*Ardından ılık olan sütü, yağını, yumurtaları, yoğurt, tuzunu ekleyip iyice karıştıralım
*Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım
*Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olmalı(Sert olmasın)Üstünü örtün 45 dk kadar mayalansın
*Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım
*Daha sonra elimizle tabak büyüklüğünde açalım
*İçine koyacağımız iç malzemeyi koyup kapatalım ve tepsiye yan yana dizelim
*Yarım saat tepsi mayası için bekletelim
*Üstüne ayırdığımız yumurta sarısına 1 çay kaşığı pudra şekeri koyalım ve karıştıralım (bu sayede daha iyi kızarır)
*Üzerine dikkatlice yumurta sarısını sürelim
*Mayasını indirmeyin 190 derecede alt üst ayarda önceden ısıttığımız fırına koyalım ve altı üstü kızarana kadar pişirelim Yaklaşık 2025 dk pişecektir Afiyet olsun