iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Tel Tel Açma Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
Hamurun araları için;
*Yumuşamış 150 gr margarin
Yumuşacık Tel Tel Açma Tarifi Yapılışı Öncelikle ılık süte, şeker, tozu atıp karıştıralım, daha sonra mayalı karışıma atıp eritelim 3 dakika bekleyelim ,daha sonra sıvı yağ yumurtaları birinin sarı üstüne ayıralım Unu azar azar ekleyelim karıştıralım ,krem kıvamına gelince tuzu ekleyip ele az yapışan hamur olana kadar un ekleyip yoğuralım 1 saat mayalandıralım Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde kalçalar koparıp bezelere ayıralım,* bezeleri elimizle biraz açıp üstüne margarin sürüp rulo haline getirelim Her açma için iki beze açıp margarinleyip rulo halinde açma şekli veriyoruz açmaları 15 tekrar mayalanmaya bırakıyoruz* Üstüne yumurta sarısı sürelim Susam ve çörek otuyla süsleyelim 180 derecede kızarana kadar pişirelim
*2 yumurta
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
Hamurun araları için;
*Yumuşamış 150 gr margarin
Yumuşacık Tel Tel Açma Tarifi Yapılışı Öncelikle ılık süte, şeker, tozu atıp karıştıralım, daha sonra mayalı karışıma atıp eritelim 3 dakika bekleyelim ,daha sonra sıvı yağ yumurtaları birinin sarı üstüne ayıralım Unu azar azar ekleyelim karıştıralım ,krem kıvamına gelince tuzu ekleyip ele az yapışan hamur olana kadar un ekleyip yoğuralım 1 saat mayalandıralım Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde kalçalar koparıp bezelere ayıralım,* bezeleri elimizle biraz açıp üstüne margarin sürüp rulo haline getirelim Her açma için iki beze açıp margarinleyip rulo halinde açma şekli veriyoruz açmaları 15 tekrar mayalanmaya bırakıyoruz* Üstüne yumurta sarısı sürelim Susam ve çörek otuyla süsleyelim 180 derecede kızarana kadar pişirelim