Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Tel Tel Muhteşem Sodalı Açma (Kabardıkça Kabaran)

Yumuşacık Tel Tel Muhteşem Sodalı Açma (Kabardıkça Kabaran)
0
108

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yumuşacık Tel Tel Muhteşem Sodalı Açma (Kabardıkça Kabaran) Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı süt
*1 su bardağı soda (Maden suyu ) ( 200 ml’ lik 1 şişe )
*1 su bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
*2 adet yumurta
*5 yemek kaşığı şeker
*2, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya ( 42 gr )
*Aldığı kadar un

Arasına sürmek için


*100 gr ‘dan biraz fazla tereyağı

Üzeri İçin


*2 adet yumurta sarısı
*Birkaç damla zeytinyağı yada sıvı yağ
*Çörekotu
*Susam

Yumuşacık Tel Tel Muhteşem Sodalı Açma (Kabardıkça Kabaran) Tarifi Yapılışı Tatil için şahane açmalar yaptım ve dondurucuya attım, o kadar lezzetli ve yumuşaktı ki yemeye doyamadık nerdeyse dondurucuya kaldırmadan bitecekti Mis gibi tereyağı kokusuyla puf puf kabaran, çabuk bayatlamayan muhteşem bir açma tarifi isterseniz mutlaka deneyin ????????????

1
*Gelelim tarife, sütü biraz ısıtıp yoğurma kabına alıyoruz
*Üzerine soda zeytinyağı (yada sıvı yağ), şeker ve mayayı ekleyerek kapağını hafif kapatıp 5 dakika kadar mayanın kabarmasını bekliyoruz, maya eriyip kabarınca üzerine yumurtaları ekleyerek karıştırıp yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz
*12 bardak un ekledikten sonra tuz ekleyip tekrar unu da ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz
*Hafif ele yapışan yumuşacık bir hamur olması gerekiyor, hamur hazır olunca kapağını kapatarak 45 dakika 1 saat arası mayalanması için bırakıyoruz
*İyice kabarıp mayalanan hamurdan elimizi hafifçe yağlayıp limon büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve elimizle tabak büyüklüğünde açıyoruz ve üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını sürüp bırakıyoruz
*Bütün hamur bitene kadar hepsini aynı şekilde hazırlıyoruz, daha sonra hamurları rulo yapıp elimizle yavaş yavaş çekerek uzatıyoruz ve kıvırıp açma şekli vererek yağlı kağıt serip hafifçe yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz
*Yumurta sarılarının üzerine birkaç damla zeytinyağı damlatıp karıştırarak açmaların üzerine sürüyoruz ve 10 15 dakika kadarda tepside mayalandırarak 180 derecede ısıttığımız fırında üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz
*Kızaran açmaları fırından alıp üzerlerine hafifçe su serperek bir bezle kapatıp ılınıncaya kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz
*Tamamen soğuyan açmaları isterseniz buzdolabı poşetiyle dondurucuya atabilirsiniz
*Ben açmanın hamuruna 2 yumurta ekledim üzeri için ayrıca 2 yumurtanın sarısını kullandım ama siz isterseniz yumurtanın akını hamura, sarısınıda üzerine sürmek için kullanabilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ???????????????????????????
 

Similar threads

Kabardıkça Kabaran Yumuşacık Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı ılık süt *1 şişe maden suyu (200 ml) *2 yemek kaşığı kuru maya *4 yemek kaşığı toz şeker *1 su bardağı sıvı yağ *2 yumurta (Akı içine, sarısı üstüne) *2 tatlı kaşığı tuz *Aldığı kadar un İçine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Kabardıkça Kabaran Tel Tel Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt *1 adet yumurta (sarısı üzeri için) *1 su bardağı sıvı yağ *2 dolu yemek kaşığı toz şeker *1 tatlı kaşığı tuz *1 paket instant kuru maya *657 su bardağı un(kontrollü ekleyin) Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Kocaman Kabaran Tel Tel Açma (14 adet) Tarifi İçin Malzemeler *1 5 su bardağı ılık süt *1 çay bardağı sıvı yağ *2 adet yumurta ( 1? inin sarısı ayrılacak üzeri için ) *3 yemek kaşığı şeker *1 5 tatlı kaşığı tuz *1 paket instant kuru maya *44, 5 su bardağı un (yaklaşık ) Kocaman Kabaran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Kabardıkça Kabaran Sodalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler *1 paket yaş maya *2 su bardağı ılık süt *3 çorba kaşığı toz şeker *1 su bardağı sıvı yağ *1 şişe soda (200 ml) *2 tatlı kaşığı tuz *2 adet yumurta (akı içine, sarıları dışına sürülecek ) *Aldığı kadar un (yaklaşık 78 su bardağı )...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Puf Puf Yumuşacık Sodalı Haşhaşlı Açma (Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı süt *1 su bardağı soda (maden suyu, 200 mllik 1 şişe) *1 su bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ *2 adet yumurta *5 yemek kaşığı şeker *25 tatlı kaşığı tuz *1 paket yaş maya *Aldığı kadar un Açarken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,497Konular
981,898Mesajlar
29,925Kullanıcılar
Neyse olsunSon üye
Üst Alt