iltasyazilim
FD Üye
Yumuşak Esmer Unlu Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr esmer buğday unu (dunkles weizenmehl)
*1 yaş maya
*1 yemek kaşığı bal
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*275 ml ılık su (1 buçuk su bardağı )
Yumuşak Esmer Unlu Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Maya, bal ve sirke ılık suda karıştırılır ve 5 dakika bekletilir Un bir leğene ellenir, tuz da karıştırılır ve ortasına bir havuz açılır Mayalı su içine akıtılır ve kenarlarından biraz unla karıştırılır ve üstü kapalı bekletilir Yaklaşık 1520 dakika sonra yağı da ilave edip iyice yoğurulur Hamur leğene yapışmıyorsa olmuştur, üstü kapalı 1015 dakika sıcak bir ortamda bekletin
Yine biraz yoğurun ve hafif unlanmış bir yerde uzun bir rulo haline getirin Bir ucu biraz ince olsun Kalın tarafından ince tarafa sarılır ve tepsiye alınır 2530 dakika tepside mayalandırılır Islak elle ekmeğin üstünden geçilir ve biraz un serpilir Önceden ısınmış fırında 10 dakika 220 derecede, 40 dakika da 180 derecede pişirilir (bir kase su koyulur fırın tabanına) Şöyle yarım saat sonra ekmeğin üstü biraz ıslatılır Piştikten sonra üstü kapalı telin üstünde soğumaya bırakılır Afiyet olsun
*500 gr esmer buğday unu (dunkles weizenmehl)
*1 yaş maya
*1 yemek kaşığı bal
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*275 ml ılık su (1 buçuk su bardağı )
Yumuşak Esmer Unlu Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Maya, bal ve sirke ılık suda karıştırılır ve 5 dakika bekletilir Un bir leğene ellenir, tuz da karıştırılır ve ortasına bir havuz açılır Mayalı su içine akıtılır ve kenarlarından biraz unla karıştırılır ve üstü kapalı bekletilir Yaklaşık 1520 dakika sonra yağı da ilave edip iyice yoğurulur Hamur leğene yapışmıyorsa olmuştur, üstü kapalı 1015 dakika sıcak bir ortamda bekletin
Yine biraz yoğurun ve hafif unlanmış bir yerde uzun bir rulo haline getirin Bir ucu biraz ince olsun Kalın tarafından ince tarafa sarılır ve tepsiye alınır 2530 dakika tepside mayalandırılır Islak elle ekmeğin üstünden geçilir ve biraz un serpilir Önceden ısınmış fırında 10 dakika 220 derecede, 40 dakika da 180 derecede pişirilir (bir kase su koyulur fırın tabanına) Şöyle yarım saat sonra ekmeğin üstü biraz ıslatılır Piştikten sonra üstü kapalı telin üstünde soğumaya bırakılır Afiyet olsun