iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
250 gr Un
50 gr Margarin
34 Su Bardağı Ilık Su
Üzerine
100 gr Kaşar veya Dil Peyniri
8 Dilim sucuk
2 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Fesleğen veya Kekik
5 Adet Ziyah Zeytin
3 Adet Yeşil Biber
Yemeğin Tarifi
Un ile oda sıcaklığındaki margarini çabuk hareketlerle yoğurun Kırıntı kırıntı bir kıvam aldığında, ılık suyu yavaş yavaş ekleyin Oldukça sert bir hamur elde edin
Hamuru yuvarlak bir beze yapıp unlayın Temiz bir kurulama bezine sararak bekletin 30 dakika dinlendirdikten sonra açarak, hafifçe yağlanmış bir pay kalıbına yerleştirin Kenarlarını parmaklarınızla bastırarak tepsinin kenarlarına doğru yükseltin 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin
Bu arada domatesleri halka halka doğrayın Hamurun üstüne yerleştirip, fesleğeni serpin Kaşar veya dil peynirini, sucukları da yerleştirip, pizzayı tekrar fırına sürün Üst malzeme çok hafif pişecek kadar fırında tutup çıkarın
250 gr Un
50 gr Margarin
34 Su Bardağı Ilık Su
Üzerine
100 gr Kaşar veya Dil Peyniri
8 Dilim sucuk
2 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Fesleğen veya Kekik
5 Adet Ziyah Zeytin
3 Adet Yeşil Biber
Yemeğin Tarifi
Un ile oda sıcaklığındaki margarini çabuk hareketlerle yoğurun Kırıntı kırıntı bir kıvam aldığında, ılık suyu yavaş yavaş ekleyin Oldukça sert bir hamur elde edin
Hamuru yuvarlak bir beze yapıp unlayın Temiz bir kurulama bezine sararak bekletin 30 dakika dinlendirdikten sonra açarak, hafifçe yağlanmış bir pay kalıbına yerleştirin Kenarlarını parmaklarınızla bastırarak tepsinin kenarlarına doğru yükseltin 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin
Bu arada domatesleri halka halka doğrayın Hamurun üstüne yerleştirip, fesleğeni serpin Kaşar veya dil peynirini, sucukları da yerleştirip, pizzayı tekrar fırına sürün Üst malzeme çok hafif pişecek kadar fırında tutup çıkarın