iltasyazilim
FD Üye
Yumuşak Pofidik Poğaçam Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt(200 ml bardakla)
*2 su bardağı ılık su
*3 yemek kaşığı şeker
*2 paket instant maya
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı(ılımış olacak)
*4 adet yumurta (2 tanesinin sarısı ayrılacak üzeri için)
*4 çay kaşığı tuz
*11 12 su bardağı un (200 ml bardakla)
*İç harcı için;peynir, maydanoz
Üzeri için;
*2 yumurta sarısı
*1 çay kaşığı şeker
*1 çay kaşığı pekmez
*1 çay kaşığı sıvı yağ
Yumuşak Pofidik Poğaçam Tarifi Yapılışı Ilık su, ılık süt toz şeker ve 2 paket instant mayayı yoğurma kabına koyup karıştıralım Üzerini kapatıp 10 dakika kadar kabartalım Sonra sıvı yağ, tereyağ, yumurta, tuz koyup karıştıralım unumuzu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin (çok yoğuralım daha güzel olur) hamur yumuşak olursa poğaça yumuşacık olur hamur sert olmasın Üzerini kapatalım sıcak bir yerde mayalanmaya bırakalım (ben 1 saat mayalandırdım) mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp iç harcı koyup şekillendirilir Sade de yapabilirsiniz tepsideki poğaçaları tekrardan 1520 dakika tepsi mayası yaptıralım Üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ, pekmez ve toz şekeri karıştırıp sürelim ve susam serpelim Önceden ısıtılmış 180 derecede 20 dakika kadar pişirelim
Afiyet olsun
*2 su bardağı ılık süt(200 ml bardakla)
*2 su bardağı ılık su
*3 yemek kaşığı şeker
*2 paket instant maya
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı(ılımış olacak)
*4 adet yumurta (2 tanesinin sarısı ayrılacak üzeri için)
*4 çay kaşığı tuz
*11 12 su bardağı un (200 ml bardakla)
*İç harcı için;peynir, maydanoz
Üzeri için;
*2 yumurta sarısı
*1 çay kaşığı şeker
*1 çay kaşığı pekmez
*1 çay kaşığı sıvı yağ
Yumuşak Pofidik Poğaçam Tarifi Yapılışı Ilık su, ılık süt toz şeker ve 2 paket instant mayayı yoğurma kabına koyup karıştıralım Üzerini kapatıp 10 dakika kadar kabartalım Sonra sıvı yağ, tereyağ, yumurta, tuz koyup karıştıralım unumuzu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin (çok yoğuralım daha güzel olur) hamur yumuşak olursa poğaça yumuşacık olur hamur sert olmasın Üzerini kapatalım sıcak bir yerde mayalanmaya bırakalım (ben 1 saat mayalandırdım) mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp iç harcı koyup şekillendirilir Sade de yapabilirsiniz tepsideki poğaçaları tekrardan 1520 dakika tepsi mayası yaptıralım Üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ, pekmez ve toz şekeri karıştırıp sürelim ve susam serpelim Önceden ısıtılmış 180 derecede 20 dakika kadar pişirelim
Afiyet olsun