iltasyazilim
FD Üye
Yumuşak Tavuk Göğüsü – 124 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler
*Tavuk göğüsü derisiz 1 tane ortabüyük boy (250g)
*Zeytin yağı 1 tk (10g)
*Tuz, karabiber, pulbiber, kuru kekik vs
*Su kaynar (yaklaşık 50100 ml)
Yumuşak Tavuk Göğüsü – 124 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1*Porsiyon*(250 gram): *Kkal*309,44;*Protein*59 g;*Yağ*7,74 g;*Karbonhidrat*1*g
Servis: 1 porsiyon
Zaman: 20 dakika
Eşim sürekli spor yaptığı için tavuk göğüsü çok tuketiyor Sıkılmasın diye hep farklı tarifleri ve pişirme metodları denemeye çalışıyorum Sade fakat yumuşak tavuk bonfilesi elde etmek isterseniz, bence bu en iyi tariflerinden biri
1) Tavuk göğüsü yıkayıp kurutun
2) Üzerine tuzu ve baharatları karıştırıp ve zeytinyağı ekleyip ete masaj yapın Mümkünse buzdolabında 112 saat beklettin
3) Uygun fırın kalıbına koyup üzerine alüminyum folyo ile kapatıp elektrik ızgarada veya fırında ızgara bölümünde tam 15 dakika pişirin Daha sonra folyoyu alıp 23 dakika daha pişirin Böylece lokum gibi oluyor (Not! Tavuğu ızgarayafırına koymadan önce ızgarafırının alt bölümüne 50100 ml kaynar suyu dökün)
4) Salata çorba taze sebze ile sıcakken servis edin!
Afiyet olsun!
*Tavuk göğüsü derisiz 1 tane ortabüyük boy (250g)
*Zeytin yağı 1 tk (10g)
*Tuz, karabiber, pulbiber, kuru kekik vs
*Su kaynar (yaklaşık 50100 ml)
Yumuşak Tavuk Göğüsü – 124 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1*Porsiyon*(250 gram): *Kkal*309,44;*Protein*59 g;*Yağ*7,74 g;*Karbonhidrat*1*g
Servis: 1 porsiyon
Zaman: 20 dakika
Eşim sürekli spor yaptığı için tavuk göğüsü çok tuketiyor Sıkılmasın diye hep farklı tarifleri ve pişirme metodları denemeye çalışıyorum Sade fakat yumuşak tavuk bonfilesi elde etmek isterseniz, bence bu en iyi tariflerinden biri
1) Tavuk göğüsü yıkayıp kurutun
2) Üzerine tuzu ve baharatları karıştırıp ve zeytinyağı ekleyip ete masaj yapın Mümkünse buzdolabında 112 saat beklettin
3) Uygun fırın kalıbına koyup üzerine alüminyum folyo ile kapatıp elektrik ızgarada veya fırında ızgara bölümünde tam 15 dakika pişirin Daha sonra folyoyu alıp 23 dakika daha pişirin Böylece lokum gibi oluyor (Not! Tavuğu ızgarayafırına koymadan önce ızgarafırının alt bölümüne 50100 ml kaynar suyu dökün)
4) Salata çorba taze sebze ile sıcakken servis edin!
Afiyet olsun!