Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yunan Mitolojisi Hakkında Kitaplar

0
100

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Yunan Mitolojisi Kitapları ?
Yunan Mitolojisi İle İlgili Guzel ßir Kitap İsmi Onerirmisiniz?

Gorsel İlyada

Asıl adı, “Gorsel İlyada – Troia Savaşı olan kitabın yazarı, Prof Dr Yusuf BOYSAL Ben universiteyi onun kitaplarını okuyarak bitirdim Kusursuz tasviri; duyduğum, okuduğum her şeyi zihnimde canlandırmaya meyilli olan beni’m zihnimi daha renkli hale getirdi Onun tasvirleri sayesinde fazla zorlanmadan tum ayrıntıları kafamda canlandırabiliyordum
imagesyunanmitolojisihakkindakitaplar5ad15a3c302b3

İşte Yusuf BOYSAL’ın, zihni fazla zorlamadan, vermek istediği konuyu acıkca sergilediği bir eseri daha
Kitapta, Troia Savaşı ile ilgili olarak, seramik, heykel, lahit gibi turlere yer verilmiş Troia Savaşı’nın betimlendiği bu eserlerin resimlerinden ustat biraz şikayetci Onun mukemmeliyetci yanı resimlerin kucuk ve hafif karanlık olmasını dert edinmiş kendine ve kitapta biraz bahsetmiş bundan
Bu kitapta, Antik kaynaklardan defalarca okuya okuya ezberlediğimiz “Troia Savaşı’nın plastik sanat eserlerine yansımalarını goreceğiz Kitap da işte bu noktada ismini alıyor: “Gorsel İlyada
Bu gorsel belgeyle, bazı kucuk noktalar dikkatimizi cekecek Bildiğimiz Troia Savaşı’nın betimlemelerde ufak tefek farklılıklarla karşımıza cıkması aslında bizi şaşırtmamalı Biliyoruz ki Antik donem sanatcıları, bazen bulundukları doneme ayak uydurmak zorunda kalmışlar, bazen de kendi ozelliklerini eserlerine yansıtmışlardır
Troia Savaşı’nı mitolojik bir kronolojiyle bize aktaran Prof Dr Yusuf BOYSAL, film tadında hatta fotoroman tadında cok kaliteli bir kitap sunmuştur

Yunan ve Roma Mitolojisi

imagesyunanmitolojisihakkindakitaplar5ad15a3d864d8

Rengarenk bir kitap! Cok lezzetli, cıvıl cıvıl, mitolojinin cok sevimli aktarıldığı, bol resimli, cok eğlenceli olan bu el kitabı, eski Yunan ve eski Roma’yı, Mithosları, Tanrı ve Tanrıcaları, zamanın kişilerini anlatırken, Antik Cağ’ın ozlu sozlerini de paylaşıyor bizimle En sevdiğim yanı da bu zaten Sayfaların ust bolumu, Antik kaynaklarda gecen bu guzel sozlere ayrılmış
Colette Estin ve Helene Laporte’nin yazdığı, Musa Eran’ın Turkceye cevirdiği, TUBİTAK yayını olan kitabın arka kapağında ufak bir not var: “Doğa olaylarıyla ve insanlık tarihiyle ilgili hayal urunu oykulerin toplamı olan mitoloji aslında, tıpkı bilim gibi, insanın evreni ve dunyayı anlama, acıklama cabasının bir urunu
Evet, yaşamı boyunca dunyayı anlamaya, anlamlandırmaya calışan insanoğlunun yaratıcı duşuncesinin bu kitapta, satırlara nasıl guzel oturduğuna ve satırlara eşlik eden resimlerin guzelliğine hayran olacaksınız

Yunan ve Roma Mitolojisi
imagesyunanmitolojisihakkindakitaplar5ad15a3eda2bc
Doğa olaylarıyla ve insanlık tarihiyle ilgili hayal urunu oykulerin toplamı olan mitoloji aslında, tıpkı bilim gibi, insanın evreni ve dunyayı anlama, acıklama cabasının bir urunu

Yunan ve Roma Mitolojisi, her şeyi anlamaya calışan insanoğlunun yaratıcılığının kaynaklarını gozler onune seriyor; ilkcağın iki onemli uygarlığının ayrıntılı bir resmini ciziyor